Duurzaam op weg

31 juli 2017

De meest energiezuinige manier om je te verplaatsen is te voet of met de fiets. Maar als die mogelijkheid er niet is, dan biedt elektrisch rijden een duurzaam alternatief. Maandagmiddag nam Stadlander daarom twee volledig elektrische bedrijfsauto’s in gebruik. Het gaat om twee Renault Zoë’s. De auto’s hebben een actieradius van 400 kilometer volgens de Europese standaard.

Met de nieuwe bedrijfsauto’s legt Stadlander meteen een link naar het thema duurzaam. Dat is een van de ondernemingswaarden van de woningcorporatie. ‘Nul-op-de-meter. Alles elektrisch’ en ‘Stabiele woonlasten en duurzaam’ staat op de auto’s vermeld. Stadlander-bestuurder Ton Ringersma legt uit: “We zetten als corporatie in op duurzaam wonen. We bouwen woningen die zelf evenveel energie opwekken als verbruiken. Onze auto’s zijn middelen, waarmee we onze ondernemingswaarden uitdragen.”

De twee elektrische auto’s vormen een eerste stap in de verduurzaming van het wagenpark. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle auto’s vervangen worden voor duurzame wagens. Na het openingswoordje mocht Ringersma samen met Peter Verheijen, directeur Bedijfsdiensten, de twee bestickerde voertuigen onthullen.

Lees voor