Natuur in de stad: tijdelijke tentoonstelling bij Stadlander

1 maart 2019

Natuur en de stad horen bij elkaar. Voor mensen is een groene leefomgeving fijn om in te wonen. Groen is goed voor je gezondheid en nodigt uit om te sporten en te spelen.

Maar de stad trekt ook dieren aan. Er is voedsel en er zijn veel plaatsen waar dieren kunnen wonen. De stad is het leefgebied van mens, dier en plant. Samenleven is fijn, maar zorgt ook voor overlast.

Daarom heeft Stadlander samen met het Natuurpodium het project Natuur in de Stad opgestart. 160 leerlingen van ’t Roncalli onderzoeken hoe de natuur en stad beter kunnen samenleven. Ze gaan in gesprek met onze huurders en op zoek naar creatieve oplossingen. Eind maart presenteren zij hun resultaten.

Wie nu al inspiratie wil op doen, kan een bezoekje brengen aan onze balie. Daar staat een tijdelijke tentoonstelling over Natuur in de Stad.

Lees voor