Stadlander en ERA Contour bouwen samen aan een nieuw Scheldebalkon in Bergen op Zoom

21 februari 2020

Stadlander heeft in ERA Contour haar gewenste bouwpartner gevonden voor de eerste fase nieuwbouw op het Scheldebalkon in Fort-Zeekant in Bergen op Zoom. In deze eerste fase gaat het om de nieuwbouw van 115 woningen. Daarvoor is Stadlander niet over één nacht ijs gegaan. We zochten niet alleen een goede ontwikkelaar en bouwer, maar juist ook een partner die met ons meedenkt over het ontwerp van de woningen, over verduurzaming, de communicatie met bewoners en over de leefbaarheid van de wijk.

Na een eerste selectie presenteerden drie partijen vorige week hun visie en aanpak voor het nieuwe Scheldebalkon. Alle inzendingen waren van hoge kwaliteit en hadden ieder verrassende elementen in zich. ERA Contour heeft de hoogste totaalscore gehaald. Vooral haar – nu al – grote wijkkennis viel op. Ook het ontwerp en de kwaliteit van de woningen vallen bij Stadlander in de smaak.

Stadlander en ERA Contour zullen nu samen de uitwerking opstarten. De verwachting is dat de partners deze zomer de eerste ontwerpen, planning en fasering samen kunnen presenteren in de wijk.

Over de wijk

Het Scheldebalkon maakt deel uit van Fort-Zeekant. Een boeiende wijk en een echte volksbuurt. Het is een wijk met veel sociale contacten, waar de mensen nog tijd hebben voor een praatje op straat.

Meer Fort-Zeekant
Lees voor