Sjef de Jong: ‘De mensen zijn gelukkig: in het winkelhart van Halsteren speelt het zich af´

Als voorzitter van de huurdersbelangenvereniging Halsteren en Lepelstraat blikt Sjef de Jong tevreden terug op de ontwikkelingen in Vogelenzang. Hij ontvangt vele positieve signalen van de bewoners. De mensen zijn heel gelukkig, is wat hij meerdere keren noemt. Sjef: “Als straks de laatste flat klaar is, dan heb je het mooiste winkelhart van de hele omgeving.”

De reden dat hij zo enthousiast is over de ontwikkelingen in Vogelenzang? “Op kleine schaal kun je er alles krijgen wat je maar wilt. Bezoekers kunnen er kiezen uit twee supermarkten: PLUS en Albert Heijn. Even verderop is een reisbureau, een schoenenwinkel, een kaasshop, bakker, ijssalon en een slager. Dat is toch alles wat je nodig hebt? Zelfs de prijzen zijn er aantrekkelijk.” Hoewel de gemeente spreekt over een betaald parkeerbeleid, is Sjef ervan overtuigd dat het juist gratis moet blijven. “Mensen shoppen hier voor hun plezier.”

Wooncomfort

Het is niet alleen het winkelgebied waar Sjef over te spreken is, ook krijgt hij van huurders terug dat het wooncomfort er prettig is. “Wij, maar ook de huurders, zijn erg tevreden over de woningen die geheel gelijkvloers en drempelvrij zijn ontworpen voor mensen op leeftijd of met een handicap. Deze woningen zijn ontzettend geliefd. Wat ons betreft mogen daar er meer van komen.”

Daarnaast is Sjef te spreken over nieuwbouwproject Nachtegaal: “Het is heel ruim met mooie balkons. De hele hoek aan die kant vinden wij erg mooi geworden. Heel eerlijk: als huurdersbelangenvereniging vinden wij de huurprijs wat aan de hoge kant, maar dat vinden wij al gauw hoor.”

Huiskamer

De ontwikkelingen binnen Vogelenzang hebben ervoor gezorgd dat er een plek is waar bewoners van complex De Merel samenkomen. “Tegen het gebouw is een huiskamer gecreëerd waar mensen met elkaar een bakje koffie kunnen drinken of een activiteit kunnen doen. Dat vinden de mensen heel prettig. Het is een dorpshart waar we trots op mogen zijn.”

Meer over Vogelenzang

In Vogelenzang werken Stadlander, PLUS Vastgoed en de gemeente Bergen op Zoom samen aan een levendig dorpshart voor Halsteren. Samen zorgen we voor een gebied waar het fijn wonen, winkelen en ontmoeten is.

Naar Vogelenzang, Halsteren
Lees voor