Flat Gageldonk krijgt nieuwe, frisse uitstraling

De frisse uitstraling van Flat Gageldonk aan de Populierlaan is straks niet meer te missen. De renovatie van dit bijzondere gebouw in Gageldonk-West is na de zomer gestart. Stadlander werkt hiervoor heel prettig samen met de bewoners van de flat. Projectleider Cees Ploeg vertelt hoe het vernieuwde gebouw eruit komt te zien.

Flat Gageldonk

“De flat Gageldonk krijgt een flinke renovatie. De uitstraling wordt heel anders, daardoor staat er straks een bijzonder gebouw dat klaar is voor de toekomst. Met een grote, verlichte entree, waar bewoners het ‘welkom thuis’-gevoel ervaren”, vertelt Cees.

Opknapbeurt

Het gebouw krijgt een flinke opknapbeurt: “Er komt een nieuwe gevel om het gebouw met extra isolatie, nieuwe kozijnen met driedubbel glas en nieuwe dakbedekking met extra dakisolatie. Daarnaast krijgt iedere woning vijf zonnepanelen en een ventilatiesysteem.”

Bijzonder aan dit project: de woningen gaan van het gas af en bewoners gaan elektrisch koken. Cees: “Wij snappen heel goed dat dit een grote verandering is. Daarom geven we iedere bewoner een inductiekookplaat en pannenset cadeau.”

Uitstraling

Naast de verduurzaming van de Flat Gageldonk, krijgt het gebouw een frissere aanblik. “Er komen prachtige afbeeldingen van populieren en distels aan het gebouw. Die verwijzen naar straatnamen als de Populierlaan en de Distelstraat. De gemeente pakt de omgeving ook aan. Er komen extra parkeerplaatsen en nieuwe trottoirs. Tot slot vernieuwen we de tuin rond het gebouw.”

Samenwerken

De projectleider benadrukt dat de renovatie is ontstaan dankzij een bijzondere samenwerking met de bewoners: “We hebben de plannen voor de renovatie samen gemaakt en waar nodig aangepast aan de wensen van de bewoners.”

In de flat wonen voornamelijk ouderen. Dat vraagt om de nodige begeleiding. “Onze bouwpartner De Kok Bouwgroep pakt dit heel
goed op. De bewoners ontvangen hele duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren. En als er zware spullen moeten worden verplaatst, helpt het team graag!”

image description

Meer informatie

Naar de projectsite

Lees voor