De bloementuin van BS De Kameleon

25 april 2022

Samen met meester Jack planten twee hardwerkende enthousiaste leerlingen de eerste plantjes in de bloementuin aan het Benedenbaantje. De twee leerlingen zijn dan ook erg enthousiast over de bloementuin tussen de wijken Fort-Zeekant en de Markiezaten. Een van hen zegt: ”Dit wordt een hele mooie bloementuin dichtbij onze school.” Ook meester Jack is erg te spreken over de bloementuin. Deze tuin ligt voor de school en wanneer de leerlingen naar buiten kijken, zien ze de bloementuin. Vorige week liep iemand door de omgeploegde grond en toen riep een leerling “Er loopt iemand door onze bloementuin!” De betrokkenheid vanuit de leerlingen is er zeker.

Samen met de buren

Niet alleen vanuit de leerlingen, maar ook vanuit de buurt is er betrokkenheid vertelt meester Jack. “Toen we buiten aan het werk waren zagen mensen ons werken. Ze stopten even en vroegen aan ons wat wij aan het doen waren.” Alleen de leerlingen en meester Jack kunnen de bloementuin niet altijd onderhouden. De medewerkers en leerlingen hebben wel eens vakantie, wie geeft dan de planten water? Gelukkig zijn daar de buren aan de Paulus Buyslaan. Zij willen meehelpen bij onder andere het onderhouden van de bloementuin vertelt meester Jack.

Bijdrage van Stadlander

Ook gebiedsbeheerder Frank en woonconsulent Ton zijn blij met de bloementuin. Zij zien dat dit project zorgt voor de samenkomst met de wijk. “Stadlander kan wel een project starten, maar het gaat uiteindelijk om de bewoners. Het is geweldig om te zien dat de buurt zo nieuwsgierig en betrokken is bij deze bloementuin.” Ook meester Jack had niet verwacht dat Stadlander op deze manier kon bijdragen aan de bloementuin. Na een aantal tegenslagen is iedereen blij dat de bloementuin nu echt wordt aangelegd.

Dit stukje grond op de helling is in bezit van Stadlander. Er is nog geen concreet plan wat de bestemming wordt van het stukje grond. “Om dit als een grasveld erbij te laten liggen is ook zonde. Toen kwam het idee van de bloementuin. Dit stukje kan hiervoor nu perfect gebruikt worden. Tot die tijd zal het in ieder geval een bloementuin zijn. We zullen vanzelf zien wat de toekomst gaat brengen”, vertelt Frank.

De toekomst

Wanneer de zaadjes gezaaid zijn en de plantjes geplant, gaan we verder met het volgende project, namelijk de bloembakken bij de Bergse Buren. In de toekomst hoopt meester Jack nog meer op zo’n samenwerking met Stadlander.

Lees voor