Natuurpodium, Stadlander en de gemeente organiseerden Bijendag

14 april 2022

Op woensdag 13 april 2022  12.15 uur – 14.00 uur organiseerden gemeente Bergen op Zoom, Natuurpodium en Stadlander een zogeheten Bijendag. Scholieren van ’t Rijks en de Montessorischool zijn aan de slag gegaan met verschillende insectenhotels en werkstukken die daar tentoongesteld werden. Dit alles in het belang van het verbeteren van het leefgebied van de bij.

Op locatie Bolwerk, ter hoogte van ’t Rijks, waren er woensdagmiddag diverse activiteiten gepland die allemaal in teken stonden van het verbeteren van de leefomgeving van de bij. Zo waren er gratis planten en bloembollen om mee te nemen, konden kinderen zelf bloembommetjes maken, waren ook diverse bijenhouders aanwezig voor het beantwoorden van vragen en kon er zelfs lokale honing gekocht worden.

Wethouder Petra Koenders opende de middag officieel: ”Een groene leefomgeving is erg belangrijk voor insecten, maar in het bijzonder voor de bijen. Bijen zijn een van de belangrijkste insectsoorten voor onze biodiversiteit. Helaas zijn, mede door ons toedoen, de meeste bijensoorten uitgestorven. Daarom is het belangrijk dat we de natuur een handje helpen. Met dit soort initiatieven zorgen we er ieder geval voor dat wij onze gemeente steeds groener maken!”.

Ook Marco Bakx, programma directeur Duurzaamheid van Stadlander, was deze dag aanwezig en nam samen met Petra een kijkje langs alle tafels. “Mooi om te zien hoe kinderen en jongeren aan de slag zijn gegaan met dit thema. We vinden het bij Stadlander belangrijk dat ook de volgende generaties kunnen genieten van een leefbare woonomgeving. Daarom moeten we met samen goed voor onze omgeving zorgen. Dat doen we als organisaties, maar ook samen met scholen en bewoners uit de wijk.”

Tot slot heeft de gemeente, in het kader van vergroenen van de wijk, ter hoogte van Avondvrede een bloemenveld ingezaaid. De nieuwe inwoners van Avondvrede planten hier ook andere plantjes, zodat dit stukje een mooi en kleurrijke plek wordt.

Lees voor