‘Met een beperking hoef je niet aan de zijlijn te blijven zitten’

14 juli 2022

Vorig jaar reden ze samen naar de top van de Mont Ventoux. En in mei deden ze mee aan de Koos Moerenhout Classic in Steenbergen. Peter Verheijen en Ronnie Verhofstad fietsen voor Team Onbeperkt. Hun slogan is ‘Meedoen mogelijk maken’.

Eerste Classic

Peter en Ronnie zijn collega’s. Ze werken bij Stadlander. Peter is directeur bedrijfsdiensten en Ronnie is ICT-helpdeskmedewerker. De laatste heeft een zicht van 5 procent. Een jaar of wat geleden zei hij tegen een collega: “Het lijkt me leuk om mee te doen aan de Koos Moerenhout Classic. Jammer dat het niet kan.” Maar die collega, Willem Maas, zei: “We gaan het regelen. Volgend jaar doe je mee.” En jawel, in 2019 fietsten Peter en Ronnie hun eerste Koos Moerenhout Classic.

Bekijks

Dat deden ze, nadat met geld van de kerstloterij onder medewerkers van Stadlander een stichting was opgericht en een tandemfiets was aangeschaft. “Het was super, een mooie ervaring”, zegt Ronnie. “We reden met ongeveer 20 collega’s mee. Op een tandem trek je redelijk wat bekijks. Ik vind dat wel mooi, want zo laat je zien dat je met een beperking niet aan de zijlijn hoeft te blijven zitten. Met wat aanpassingen kun je meedoen.” Dat sluit aan bij het doel van de stichting: hindernissen wegnemen voor mensen met een beperking. Op de werkvloer of in de vrije tijd.

Aan de slag

De beklimming van de Mont Ventoux, ook met collega’s, leverde Team Onbeperkt weer een prachtige ervaring op. “Het gevoel dat je het met z’n tweeën hebt geflikt”, zegt Verheijen. “We fietsten ook een mooi bedrag voor de stichting bij elkaar. Geld dat we willen besteden aan ondersteuning voor mensen met een beperking die aan de slag willen. Meedoen mogelijk maken, daar gaat het om.”

Wie ook wil meedoen, kan contact opnemen met Team Onbeperkt via info@teamonbeperkt.nl.

Lees voor