Wonen in een woning van Stadlander betekent wonen in een groene omgeving. In wijken waar we ruimte bieden aan planten en dieren die hier van nature voorkomen. Waar onze huurders droge voeten houden bij een flinke regenbui en in de zomer de koelte ervaren van het groen om zich heen. Een groene leefomgeving waarvan onze huurders de meerwaarde inzien en waarvan zijn bereid zijn om deze met ons te onderhouden en te versterken.

Vleermuiskasten aan ons kantoor

Vleermuizen zijn erg nuttige dieren. Ze vangen veel muggen, torren en spinnen. We versterken het leefgebied van vleermuizen, door nestkasten op te hangen op ons kantoor.

De groene tuin van Randy Schmidt

Het lijkt wel klein Italië, de groene tuin van Randy Schmidt in Fort-Zeekant. Hij laat zien hoe je in een kleine ruimte toch je eigen vruchten kunt verbouwen.

Uitleg Wet Natuurbescherming

Waarom duurt het soms zo lang voordat we woningen kunnen renoveren of slopen? Waarom zijn al die nestkasten nodig? En wat doet Stadlander allemaal aan het in balans houden van de natuur en stad? We leggen het uit in deze video.

Onderzoek naar natuurschuur

Hij is even groot als een normale berging, maar kan ook op een slimme wijze onderdak bieden aan vogels, insecten en kleine zoogdieren: de natuurschuur.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Regenwater_2-1024x695.jpg

Opvang van regenwater

In een garagebox in de Scheldeflat heeft Van der Velden Rioleringsbeheer een opvangbak voor regenwater geplaatst. Buurtbewoners kunnen hiervan gebruikmaken voor het onderhouden van een moestuin.

Stadlander Buurtnatuurfonds

In het Stadlander Buurtnatuurfonds komen ideeën en initiatieven voor een groene en duurzame woonomgeving samen. Het Buurtnatuurfonds is onderdeel van het Buurtcultuurfonds.

Nestkastjes in Fort-Zeekant

In de wijk Fort-Zeekant in Bergen op Zoom plaatsen we tijdelijke verblijfplaatsen voor huismussen en vleermuizen.

50 nestkasten voor gierzwaluwen

Aan de Bunthof, Groeshof en Heiningen plaatst Stadlander 50 nestkasten – 10 per flat – voor gierzwaluwen. Zo versterken we het leefgebied van de gierzwaluw in de stad.

Nestkasten voor huismussen in Smerdiek-West

Op verschillende plekken in Smerdiek-West in Sint-Maartensdijk zijn tijdelijke nestkasten geplaatst voor huismussen. Er staan zelfs een paar grote powerkasten in de wijk.

Groen in Gageldonk-West

In Gageldonk-West is stilletjes aan een groene revolutie begonnen. Steeds meer bewoners zetten zich in voor meer bloemen en planten in de wijk.

Natuur in de stad

160 leerlingen van ’t Roncalli spreken met huurders over de natuur in de stad. Ze brengen problemen in kaart en komen met creatieve oplossingen.

Moestuintjes op het Klaproosplein

De bewoners van het Klaproosplein dachten mee over de invulling van het nieuwe plein. Frans Horn is vooral blij dat de moestuintjes blijven.

Fort-Zeekant Test

Fort-Zeekant bouwt aan aan groene ontmoetingsplaats. Een plek om te tuinieren, maar vooral ook om samen te komen.

Groen aan de Goudbaard

Bewoners van de Goudbaard wilden graag meer groen. Samen met Stadlander en Verheij Groenvoorzieningen zijn de plantenbakken aangekleed.

KlusPlusPunten Esdoornstraat

De versteende Esdoornstaat had veel last van wateroverlast. Samen met bewoners zijn de tuinen groener gemaakt.

Lees voor