Aanvragen Eenmalige huurverlaging 2021

Huurders met een laag inkomen, die wonen in een sociale huurwoning, kunnen in 2021 een eenmalige huurverlaging krijgen. Dit heeft de regering vastgelegd in de Wet Eenmalige Huurverlaging.

Waarom een eenmalige huurverlaging?

De meeste huurders in een sociale huurwoning betalen een huurprijs die past bij hun inkomen. Stadlander houdt daar bij het toewijzen van woningen al rekening mee. Dat heet Passend Toewijzen. Toch zijn er mensen die een huur betalen die te hoog is voor hun inkomen. Bijvoorbeeld omdat hun inkomen is gedaald. Deze huurders kunnen in 2021 een eenmalige huurverlaging krijgen.

De Belastingdienst controleert de voorwaarden. Stadlander heeft van de Belastingdienst doorgekregen, wie recht heeft op de eenmalige verlaging van de huur. Huurders die volgens de gegevens van de Belastingdienst huurverlaging kunnen krijgen, hebben in maart bericht ontvangen.

Denkt u dat u aan alle voorwaarden voldoet, maar heeft u in maart geen voorstel voor huurverlaging van ons gekregen?

Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien voldoet uw huur of uw gezinsinkomen niet aan de voorwaarden. Kijk goed in de tabel wat de bedragen precies zijn.

De Belastingdienst kijkt naar het gezinsinkomen dat u had in 2019. Is uw inkomen vanaf 2020 lager? Dan heeft u misschien toch recht op de eenmalige huurverlaging.

U moet de huurverlaging dan zelf aanvragen.

Let op: Stuur loonstroken of uitkeringsspecificaties op van alle gezinsleden. Het inkomen van kinderen jonger dan 27 jaar telt niet mee. Na het versturen van het formulier gaan wij alle gegevens verwerken. U hoort dan binnen drie weken of u huurverlaging kunt krijgen.

—————————————————————————–

Huurkrant 2021

Bekijk hier de Huurkrant 2021. Hierin vindt u veel informatie over huren, huurverhoging en huurtoeslag.

Lees voor