Hof van Asselbergs

Open huis zaterdag 25 januari 2020
11.00 – 13.00 uur

Dit is wonen in het Hof van Asselbergs: 
– Oase van rust midden in de stad
– Statige woningen op een verborgen stukje centrum Bergen op Zoom
– Duurzaam en lage energielasten door optimale schil-isolatie en energie-zuinige all-electric installaties
– Eigen parkeerplaats en berging in de stallingsgarage
– Op loopafstand van het centrum met diverse winkel- en eetgelegenheden in de omgeving

De transformatie van de voormalige busremise en de achtergelegen sportvelden en accommodatie heeft geresulteerd in een modern en energiezuinig wooncomplex met 83 woningen rondom een stedelijk hof, met een ondergrondse stallingsgarage en een archeologische bezoekersruimte.
Er is bewust voor gekozen om het karakteristieke gebouw van de busremise BBA, het voormalige kantoor met bovenwoning, in de nieuwbouw te integreren.

De woningen
De renovatie heeft 3 bijzondere huurwoningen opgeleverd met ieder hun eigen specifieke kwaliteiten:

2 woningen delen de oorspronkelijke voordeur en entreehal van het voormalig kantoor:
Zuid-Oostsingel 3 (woonoppervlakte ca. 108 m² GBO, 2 slaapkamers) heeft de eigen voordeur op de begane grond; de woning is gelegen op de begane grond en 1e verdieping van het pand. Klik hier voor de plattegrond van Zuid-Oostsingel 3.
Zuid-Oostsingel 3a (woonoppervlakte ca. 150 m² GBO, 3 slaapkamers, 2 badkamers) is via de trap in de entreehal bereikbaar. Deze woning is gelegen op verdieping 1 en 2, met een bijzondere entresol op de 3e verdieping. Klik hier voor de plattegrond van Zuid-Oostsingel 3a.
Beide woningen hebben, naast een parkeerplaats, ook een berging in de stallingsgarage.

De woning Hof van Asselbergs 4 (woonoppervlakte ca. 105 m² GBO, 2 slaapkamers en een privé-tuin van ca. 120 m²) is bereikbaar via het appartementengebouw ZuidHof en een eigen binnenplaats. De woning is bereikbaar via een trapje en heeft in de achtertuin een bordes. Ook voor deze woning is een parkeerplaats in de stallingsgarage beschikbaar. De (fietsen)berging staat in de eigen achtertuin. Klik hier voor de plattegrond.

Ontsluiting en bereikbaarheid
De woningen liggen aan de Zuid-Oostsingel en het binnenhof van Hof van Asselbergs. Het groene hof is autovrij. Het hof en de binnenstad zijn voor langzaam verkeer snel bereikbaar via de twee secundaire doorgangen naar de Meeussenstraat en de Wassenaarstraat.

Woonomgeving
Wonen in het hartje van de stad Bergen op Zoom? Dat maakt wonen in het Hof van Asselbergs straks zo aantrekkelijk. Voor zowel het busstation als het treinstation hoeft enkel de straat te worden overgestoken. Het kern-winkelgebied van Bergen op Zoom bevindt zich ook op loopafstand. De Bergse binnenstad kent prima uitvalswegen naar het buitengebied, de Binnenschelde, het bosrijke landgoed Lievensberg en de Kalmthoutse heide. Via de snelwegen A58 en A4 is Antwerpen in een half uur en Rotterdam en de Zeeuwse kusten ver binnen het uur te bereiken.

Interesse?
Om voor de huurwoningen in aanmerking te komen, dient u ingeschreven te zijn als woningzoekende op de website www.zuidwestwonen.nl. Zodra de woningen worden geadverteerd, kunt u reageren op de online advertentie.

Samenvatting

Status
In uitvoering

Woningsoort                         
3 stadswoningen (beneden- en bovenwoningen) in het voormalige karakteristieke BBA-kantoorpand. Volledig gerenoveerd en verduur-zaamd, naar de wensen van nu.

Huurprijzen                  
– Zuid-Oostsingel 3: € 1.025,- p/mnd
– Zuid-Oostsingel 3a: € 1.095,- p/mnd
– Hof van Asselbergs 4: € 1.020,- p/mnd

Bovengenoemde bedragen zijn kale huurprijzen. Bijkomende maandelijkse kosten voor elke woning: parkeerplaats € 75,- en servicekosten € 25,-.

Beschikbaarheid                  
Verhuur start zaterdag 25 januari om 20.00 uur via www.zuidwestwonen.nl. U moet ingeschreven zijn op zuidwestwonen.nl om te kunnen reageren.

Ligging                                  
Zuid-Oostsingel / Hof van Asselbergs

Lees voor