Leeuwerik, Halsteren – Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over huren

Nee. Als u in aanmerking wilt komen voor een woning, moet u uw belangstelling kenbaar maken door te reageren op geadverteerde woningen. Op dit moment adverteren we nog niet voor De Leeuwerik.

Ja, na 3 jaar vervalt de inschrijftijd. U kunt zich wel opnieuw inschrijven.

Nee, er zijn geen opties mogelijk voor De Leeuwerik.

Alle appartementen zijn sociale huurwoningen. De definitieve huurprijzen en voorwaarden zijn op dit moment nog niet bekend. Dit staat straks in de woningadvertenties op Zuidwestwonen.nl.

Alle 45 appartementen zijn sociale huurwoningen.

Nee, op dit moment zijn de woningen voor iedereen bedoeld. Dus niet speciaal voor senioren.

Op dit moment zijn de toewijzingscriteria niet bekend. Hier komen wij later op terug.

In een levensloopbestendige woning zijn alle belangrijke voorzieningen op dezelfde verdieping: de woonkamer, badkamer en minimaal één slaapkamer. Dus deze belangrijkste ruimtes zijn bereikbaar zonder traplopen.

Veelgestelde vragen over de woning, het gebouw en de omgeving

NOM betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’. Daarnaast wekken zonnepanelen op het dak van de woningen energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Ja, de woning hebben vloerverwarming, geen radiatoren.

De appartementen zijn met een trap of lift bereikbaar.

Bij de nieuwbouw kun je kiezen uit een aantal aangeboden kleurkeuzes en zijn eventuele uitbreidingen of aanpassingen mogelijk.

Ja, er zijn diverse types, variërend van 70 tot 76 m2, exclusief de buitenberging.

Tussen de glazen pui worden plantencassettes geplaatst, waar een breed scala aan planten kan worden geplant. Dit zorgt voor groen in zowel zomer als in de winter. Een geïntegreerd irrigatiesysteem zorgt voor een evenwichtige watervoorziening.Het binnenterrein is afsluitbaar en alleen toegankelijk voor de bewoners en de achterburen van De Leeuwerik.

Ja, deze zijn beiden aanwezig.

Er is gekozen om onder het gebouw geen parkeervoorzieningen te realiseren omdat de noodzaak niet aanwezig is. Er is veel dubbelgebruik bij winkels. Dit alles is afgestemd met de gemeente.

Nee, bewoners kunnen gebruikmaken van de openbare parkeerplaatsen.

Via de gemeente kan men hiervoor een verzoek indienen.

Samenvatting

Status:
in voorbereiding, nieuwbouw start voorjaar 2022

Opleverdatum:
2023, na de zomer

Woningen:     
45 sociale huurappartementen

Beschikbaarheid:
De woningen worden aangeboden via Zuidwestwonen.nl. Zorg dat je ingeschreven bent bij Zuidwestwonen.nl om in aanmerking te komen voor de woningen.

Lees voor