’t Lindeke, Halsteren

’t Lindeke, Halsteren

‘t Lindeke maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Vogelenzang. Daarbij werken Stadlander, de gemeente Bergen op Zoom en PLUS Vastgoed samen aan een levendig dorpshart voor Halsteren. Samen werken zij aan een gebied waar het prettig wonen, winkelen en ontmoeten is. ‘t Lindeke vormt samen met nieuwbouwproject Nachtegaal de eerste nieuwbouw in het gebied. Het zijn tevens de eerste levensloopbestendige Nul-op-de-Meter (NOM)-woningen in Halsteren.

Dit is wonen aan ‘t Lindeke in Halsteren:

  • Lage en stabiele energielasten dankzij het Nul-op-de-Meter (NOM)-principe
  • Levensloopbestendig, met slaapkamer en badkamer op de begane grond
  • Gelegen in het dorps- en winkelhart van Halsteren
  • Rustige woonstraat met goede ontsluiting

De woningen 

Bouwpartner Krijger bouwt hier in opdracht van Stadlander 7 levensloopbestendige woningen. De woningen zijn zowel nultreden als Nul-op-de-Meter en bieden daarmee 100% comfort. De woningen zijn levensloopbestendig uitgevoerd. Dat betekent dat zij naast de keuken en woonkamer ook een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben. Op de eerste verdieping zijn 2 of 3 slaapkamers aanwezig. Dit maakt de woningen geschikt voor zowel gezinnen als mensen die nu of in de toekomst zorg nodig hebben.

Nul-op-de-Meter 


Alle woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij genoeg energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’ aangetrokken. Daarnaast wekken de zonnepanelen op het dak energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.

Woonomgeving 

De nieuwbouw aan ‘t Lindeke maakt deel uit van het project Vogelenzang. Daarbij werken Stadlander, de gemeente Bergen op Zoom en PLUS Vastgoed samen aan een levendig dorpshart voor Halsteren. Samen zorgen ze voor een gebied waar het prettig wonen, winkelen en ontmoeten is. Het plan omvat de aanleg van een dorpsplein, uitbreiding en vernieuwing van twee supermarkten en uitbreiding van parkeergelegenheid. Daarnaast investeert Stadlander in het woonaanbod. Door woningen te slopen en te vervangen voor nieuwbouw. En door woningen te renoveren en klaar te maken voor de toekomst.

Samenvatting

Status                          
Gereed

Woningsoort               
levensloopbestendige eengezinswoningen

Beschikbaarheid        
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd én opgeleverd aan de nieuwe bewoners

Ligging                        
‘t Lindeke, Halsteren

Over de wijk

Meer informatie over Vogelenzang vind je hier.

Lees voor