Zilverschoonplein, Gageldonk-West

Stadlander realiseert met de Van Grunsvengroep aan het Zilverschoonplein
24 Nul-op-de-Meter (NOM)-huurwoningen. Dit nieuwbouwproject is onderdeel van de vernieuwing van de wijk Gageldonk-West. Op deze locatie stonden schoolgebouwen van de Driemaster.
10 huurwoningen zijn levensloopbestendig: in deze woningen zijn alle basisvoorzieningen op de begane grond. De overige huurwoningen zijn traditionele eengezinswoningen: met woonkamer en keuken op de begane grond en de slaapkamers en badkamer op de verdieping.
Daarnaast bouwt de Van Grunsvengroep op deze locatie nog 8 koopwoningen.

Dit is wonen in het Zilverschoon:

 • Op loopafstand van het winkelcentrum aan het Piusplein
 • Wonen in een rustige omgeving
 • Eigen parkeerplaats op binnenterrein
 • Lage en stabiele energielasten dankzij het Nul-op-de-Meter (NOM)-principe
 • Woonsoorten geschikt voor diverse doelgroepen en in verschillende prijsklassen

De woningen 

De woningen zijn ruim van opzet en beschikken allemaal over een eigen achtertuin met buitenberging, grenzend aan het binnenterrein, waar voor iedere woning een parkeerplaats beschikbaar is. Er zijn twee types woningen in “het Zilverschoon”:

 • Eengezinswoningen
  Bij de eengezinswoningen vindt u de keuken en woonkamer op de begane grond; de slaapkamers en badkamer op de verdieping. Deze woningen hebben ook een zolder, waar het mogelijk is om nog een slaapkamer te realiseren.
   
 • Levensloopbestendige woningen 
  Een levensloopbestendige woning is geschikt voor bewoning in vele levensfasen. Mogelijk (met een aanpassing) ook voor mensen met een lichamelijke beperking of een zorgbehoefte. In een levensloopbestendige woning zijn de belangrijkste ruimtes op de begane grond: keuken, badkamer, wasruimte, woonkamer en hoofdslaapkamer. De hoogteverschillen van buiten naar binnen bedragen maximaal 20 mm en de overgang tussen interne ruimten is drempelloos. De woningen hebben daarnaast nog twee slaapkamers op de verdieping.

Nul-op-de-Meter 


Alle woningen zijn Nul-op-de-Meter. Dat betekent dat zij evenveel energie opwekken als een doorsnee gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt. Dat wordt bereikt door een combinatie van energiebesparende maatregelen. Door de goede isolatie krijgen de woningen als het ware een ‘warme jas’. Daarnaast wekken zonnepanelen op het dak van de woningen energie op. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zijn voorzien van een warmtepomp. Die haalt de warmte uit de bodem en zorgt daarmee voor een aangenaam binnenklimaat.


Samenvatting

Status:                 
Gereed

Opleverdatum:         
eerste kwartaal 2020

Straten:                     
Zilverschoonplein, Ganzerikstraat, IJfstraat

Woningsoorten:                                          
14 NOM eengezinswoningen (Zilverschoonplein, IJfstraat), waarvan 10 sociale huurwoningen en 4 woningen in de vrije huursector.

10 NOM levensloopbestendige woningen (Ganzerikstraat, IJfstraat).

8 koopwoningen (Populierlaan)

Huursegment:              
Sociale huur en vrije sector huur

Beschikbaarheid:
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd en verkocht.

Gageldonk-West

Meer informatie over de wijk Gageldonk
vindt u hier

Lees voor