Het rijke verleden van Gageldonk-West

Het verhaal van Jeannie Mulder en Jan NuijtenHet Piusplein en omgeving was de buurt van hun jeugd. De wijk roept bij Jeannie Mulder en Jan Nuijten nog steeds warme gevoelens op. Voor Jeannie en Jan is Gageldonk-West vertrouwd gebied, tot op de dag van vandaag. Rinus, de broer van Jan, woont er in het ouderlijk huis. Dat doet hij al 61 jaar. Geregeld komen ze in de Iepstraat bij Rinus op bezoek. Jeannie en Jan hebben de wijk zien groeien en bloeien. ,,Alles wat je nodig had, kon je op het plein kopen.’’
Lees hier het hele verhaal.

Jan en Riet Heijnen, bewoners van De Leeuwerik op Vogelenzang in Halsteren.

Drie jaar geleden waren Jan en Riet Heijnen de eerste bewoners die vanuit het inmiddels gesloopte deel van De Leeuwerik verhuisden naar een nieuwe woning. Heel ver zochten ze hun nieuw geluk niet. Ze wonen nog steeds in De Leeuwerik, maar dan in een ander vleugel. Vogelenzang verlaten is voor hen dan ook geen optie. “In Halsteren zit je nergens beter dan hier.”
Lees hier het hele verhaal.

Herman Hunting over ziet de bewegingen in zijn wijk Fort-Zeekant

Hij groeide op in de Bergse wijk Fort-Zeekant en is er sindsdien niet meer weggegaan. Toch is deze wijk niet perfect voor bewoner Herman Hunting, integendeel. Maar dat is oké, vindt hij zelf. We spraken met hem over zijn leven hier. Lees hier het hele verhaal.

Herman Hunting, bewoner van Fort-Zeekant
Lees voor