‘De kloof tussen kinderen uit arme en rijke gezinnen verkleinen’

Op vierjarige leeftijd verhuisde Ricky (63) naar Fort-Zeekant, en dat is nog steeds de wijk waar ze oud wil worden. Ze is inmiddels verweven in verschillende buurtprojecten en werkt met hart en ziel aan het Amaliaplein. Daar waar ze al vijf jaar samen met vrijwilligers de ontmoetingsplek voor ouders en kinderen onderhoudt. Ricky vertelt met passie over het park waar ze het meeste van haar tijd doorbrengt en hoe ze het hier het liefste zou zien.

Een tatoeage als eerbetoon aan de wijk

Frans (52), Ella (51) en dochter Kim (23) woonden jarenlang met plezier in Fort-Zeekant. Totdat ze deze noodgedwongen moesten verlaten toen de woningen er gesloopt werden. Gelukkig kon het gezin afgelopen december opnieuw hun intrek nemen in hun geliefde wijk, in de nieuwe huurwoningen die hier werden gerealiseerd. “Dit voelt als thuiskomen. Wij gaan nooit meer ergens anders naartoe.” Lees hier hun verhaal.

Bijna 70 jaar in dezelfde woning

Op driejarige leeftijd verhuisde John Belet samen met zijn gezin naar Fort-Zeekant, en dat is tevens zijn eindstation. Met acht kinderen groeide het gezin op in de Prinses Irenestraat en in datzelfde huis is John op zijn 72-jarige leeftijd nog steeds gelukkig. Lees hier zijn verhaal.

Het rijke verleden van Gageldonk-West

Het verhaal van Jeannie Mulder en Jan NuijtenHet Piusplein en omgeving was de buurt van hun jeugd. De wijk roept bij Jeannie Mulder en Jan Nuijten nog steeds warme gevoelens op. Voor Jeannie en Jan is Gageldonk-West vertrouwd gebied, tot op de dag van vandaag. Rinus, de broer van Jan, woont er in het ouderlijk huis. Dat doet hij al 61 jaar. Geregeld komen ze in de Iepstraat bij Rinus op bezoek. Jeannie en Jan hebben de wijk zien groeien en bloeien. ,,Alles wat je nodig had, kon je op het plein kopen.’’
Lees hier het hele verhaal.

‘Ons eigen radiostation in de schuur? Dat was fantastisch!

Ze groeide op in Fort-Zeekant, de wijk waaraan ze haar hart verloor. En ondanks dat ze in 2012 noodgedwongen haar thuis moest verlaten, vertelt Gonny Andreas met verve over de bewogen jaren in de wijk en hoe mooi het is om in Fort-Zeekant te mogen wonen. Lees hier haar verhaal.

Jan en Riet Heijnen, bewoners van De Leeuwerik op Vogelenzang in Halsteren.

Drie jaar geleden waren Jan en Riet Heijnen de eerste bewoners die vanuit het inmiddels gesloopte deel van De Leeuwerik verhuisden naar een nieuwe woning. Heel ver zochten ze hun nieuw geluk niet. Ze wonen nog steeds in De Leeuwerik, maar dan in een ander vleugel. Vogelenzang verlaten is voor hen dan ook geen optie. “In Halsteren zit je nergens beter dan hier.”
Lees hier het hele verhaal.

Herman Hunting ziet de bewegingen in zijn wijk Fort-Zeekant

Hij groeide op in de Bergse wijk Fort-Zeekant en is er sindsdien niet meer weggegaan. Toch is deze wijk niet perfect voor bewoner Herman Hunting, integendeel. Maar dat is oké, vindt hij zelf. We spraken met hem over zijn leven hier. Lees hier het hele verhaal.

Herman Hunting, bewoner van Fort-Zeekant
Lees voor