Ik ben op zoek naar een huurwoning

Op zoek naar een huurwoning? Daar helpen we je graag bij! Al onze beschikbare huurwoningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht en Roosendaal vind je in één klik. Zo vind je snel een woning die bij je past.

 

Mockup_Zuidwestwonen

Sociale huurwoningen

Wij zorgen voor goede en betaalbare huurwoningen voor iedereen die daar zelf (financieel) niet in kan voorzien. Prettig wonen in een woning die bij je past! Ons aanbod is daarom breed en bestaat uit verschillende soorten woningen zoals bijvoorbeeld appartementen en eengezinswoningen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook levensloopgeschikte woningen, voor ouderen en mensen met een beperking. 

Een sociale huurwoning voor mij?
Voor een sociale huurwoning kom je in aanmerking met een verzamelinkomen tot € 44.655. De maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning is € 752,33 (huurgrens 2021).

Een woning die bij je past
De overheid bepaalt dat het inkomen, de leeftijd en de huishoudgrootte bepalen op wat voor soort woning je mag en kunt reageren. Deze regel heet ‘passend toewijzen’. Op die manier krijg je een woning met een huur die past bij je inkomen. Hiermee wil de overheid voorkomen dat mensen in betalingsproblemen komen, of dat er een te groot bedrag aan de huurtoeslag op gaat. 

Wil je weten welke huurprijs bij jouw inkomen, leeftijd en huishoudgrootte past? Kijk dan in deze huurinkomenstabel:

Huurinkomenstabel 2021


Vrije sector huurwoningen
Op zoek naar een ruimere woning met meer luxe? Ook dat kan, met ons woningaanbod in de vrije sector. Deze woningen komen, in tegenstelling tot de sociale huurwoningen, niet in aanmerking voor huurtoeslag. De netto huurprijzen in de vrije sector beginnen bij € 752,33 (huurgrens 2021). Het volledige overzicht van onze woningen in de vrije sector bekijkt u op www.zuidwestwonen.nl. Voor de voorwaarden klik hier:

Huurinkomenstabel 2021 vrije sector

Extra hulp bij het vinden van een huurwoning
Alle huurwoningen adverteert Stadlander op www.zuidwestwonen.nl. Op deze website vind je het aanbod van nog 6 andere woningcorporaties in de regio. Ben je ingeschreven als woningzoekende, dan vind je dus hopelijk snel een woning in de buurt.
Soms is het nodig om extra snel te verhuizen, bijvoorbeeld door een medische noodzaak of bij een relatiebreuk. Of omdat je woning wordt gesloopt. Daarvoor zijn verschillende voorrangsregelingen. Kijk op www.zuidwestwonen.nl/voorrangsregelingen.
Maar let op: niet alle corporaties hebben dezelfde voorrangsregels. Lees dus goed of je recht hebt op voorrang.

Regelingen voor jongeren
Jongeren hebben vaak (nog) niet zo’n hoog inkomen. Dat zou betekenen dat je minder snel een woning vindt. Natuurlijk is er huurtoeslag: de bijdrage van de overheid om je huur makkelijker te kunnen betalen.
Voor jongeren tot 23 jaar is de huurtoeslaggrens (dat is de maximale huurprijs waarmee je recht hebt op huurtoeslag) extra laag. Dat maakt het nog lastiger om een woning te vinden, want je hebt minder keuze.

Stadlander maakt het makkelijker voor je: woningen alleen voor jongeren én woningen met huurkorting, speciaal voor jongeren tot 23 jaar. In de advertentie van de woning staat dit duidelijk aangegeven.
Kijk voor meer informatie op deze pagina op www.zuidwestwonen.nl.

Verhuizen
Wil je verhuizen naar een andere wijk, of zelfs naar een andere stad of dorp, maar toch blijven huren bij Stadlander? Dan moet je jezelf opnieuw inschrijven op Zuidwestwonen en gaan reageren op woningen die jouw voorkeur hebben. Je bent vanaf dan weer gewoon een woningzoekende. Er gelden dus geen aparte regelingen omdat je al huurder bij ons bent.

Interesse tonen
Heb je interesse voor een van de nieuwbouwprojecten van Stadlander? Dan kun je dat kenbaar maken door het interesseformulier bij dit project in te vullen. Dit formulier staat op Zuidwestwonen bij het nieuwbouwproject dat je op dat moment bekijkt. Wij houden je dan helemaal op de hoogte over de voortgang van dit nieuwbouwproject. Hier vind je alle nieuwbouwprojecten op Zuidwestwonen.nl.

Huren als Ondernemer

Download Omzetprognose 2020

Op onderstaande kaart zie je het gebied waarin wij woningen in de sociale- of vrije sector aanbieden. 

Verzorgingsgebied Stadlander 

Lees voor