Ik ben op zoek naar een huurwoning

Op zoek naar een huurwoning? Daar helpen we je graag bij! Op www.zuidwestwonen.nl vind je in één klik al onze beschikbare huurwoningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht en in de dorpen Heerle, Moerstraten, Wouw en Wouwse Plantage.

Ook onze collega-corporaties in Zeeland en Woensdrecht bieden hier hun woningen aan. Zo vind je snel een woning die bij je past.

 

Mockup_Zuidwestwonen

Sociale huurwoningen

Wij zorgen voor goede en betaalbare huurwoningen voor iedereen die daar zelf (financieel) niet in kan voorzien. Prettig wonen in een woning die bij je past! Ons aanbod is daarom breed en bestaat uit verschillende soorten woningen. Zoals bijvoorbeeld appartementen en eengezinswoningen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook levensloopgeschikte woningen en nultreden-woningen voor ouderen en mensen met een beperking. 

Een sociale huurwoning voor mij?
Voor een sociale huurwoning kom je in 2024 in aanmerking met een verzamelinkomen tot € 52.671. De maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning is in 2024: € 879,66.

Een woning die bij je past
De overheid bepaalt dat het inkomen, de leeftijd en de huishoudgrootte bepalen op wat voor soort woning je mag en kunt reageren. Deze regel heet ‘passend toewijzen’. Op die manier krijg je een woning met een huur die past bij je inkomen. Hiermee wil de overheid voorkomen dat mensen in betalingsproblemen komen, of dat er een te groot bedrag aan de huurtoeslag op gaat. 

Wil je weten welke huurprijs bij jouw inkomen, leeftijd en huishoudgrootte past? Kijk dan in deze huurinkomens-tabel:
Huurinkomens-tabel 2024.

LET OP:
Sinds 2022 gelden nieuwe toewijzingsregels vanuit de overheid. Stadlander heeft ervoor gekozen op twee punten af te wijken van die nieuwe regels. Hiermee vergroten we de mogelijkheden voor woningzoekenden met een middeninkomen.

  • 1-persoonshuishoudens met een inkomen tot € 47.699 komen volgens de wet in aanmerking voor een sociale huurwoning.
    Stadlander heeft deze grens voor alle woningzoekenden, ongeacht de huishoudgrootte, gelijk getrokken naar de grens van € 52.671.
  • Om woningzoekenden met een middeninkomen (€ 47.699 tot € 52.671) zelf te laten kiezen wat bij hun woonwensen past (sociaal of vrije sector), is het benodigde inkomen voor een vrije sector huurwoning (huurprijs vanaf € 879,67) bepaald op minimaal € 47.699.

Meerhurenbeleid
Sommige woningen bieden we aan met verschillende huurprijzen, om te zorgen dat meer woningzoekenden die woning mogelijk kunnen huren. De normale huurprijs wordt berekend, wanneer de woning passend wordt toegewezen: dus aan een huurder die het juiste inkomen heeft en de juiste gezinsgrootte.

Maar we willen soms ook mensen met een lager inkomen de kans bieden. Woningzoekenden met een lager inkomen én recht op huurtoeslag kunnen dan die woning huren voor een lagere huurprijs. Dat noemen we: meerhurenbeleid: een afspraak om meerdere huurprijzen voor een woning te kunnen vragen.

Zo betaalt iedereen voor die woning een huurprijs die past bij zijn of haar inkomen.

In de woningadvertentie staat dat duidelijk aangegeven:

Vrije sector huurwoningen
Wij bieden huurwoningen in alle prijsklassen. De netto huurprijzen in de vrije sector beginnen bij € 879,67 (huurgrens 2024).
Als je een vrije sector huurwoning huurt, kun je geen huurtoeslag aanvragen, ongeacht je inkomen. Een overzicht van onze beschikbare woningen in de vrije sector vind je op www.zuidwestwonen.nl.
In deze tabel zie je de voorwaarden: Huurinkomens-tabel vrije sector 2024.

Extra hulp bij het vinden van een huurwoning
Stadlander adverteert alle huurwoningen op www.zuidwestwonen.nl. Op deze website vind je het aanbod van nog 8 andere woningcorporaties in de regio.
Ben je ingeschreven als woningzoekende op Zuidwestwonen? Dan vind je dus hopelijk snel een woning in de buurt.

Soms is het nodig om extra snel te verhuizen, bijvoorbeeld door een medische noodzaak of bij een relatiebreuk. Of omdat je woning wordt gesloopt. Daarvoor zijn verschillende voorrangsregelingen. Kijk op Voorrang – Zuidwestwonen.
Maar let op: niet alle corporaties hebben dezelfde voorrangsregels. Lees dus goed of je recht hebt op voorrang.

Kijk ook eens op www.stadlander.nl/voorrang.

Regelingen voor jongeren
Jongeren hebben vaak (nog) niet zo’n hoog inkomen. Dat zou betekenen dat je minder snel een woning vindt. Natuurlijk is er huurtoeslag: de bijdrage van de overheid om je huur makkelijker te kunnen betalen.
Voor jongeren tot 23 jaar is de huurtoeslaggrens (dat is de maximale huurprijs waarmee je recht hebt op huurtoeslag) extra laag. Dat maakt het nog lastiger om een woning te vinden, want je hebt minder keuze.

Stadlander maakt het makkelijker voor je: woningen alleen voor jongeren én woningen met huurkorting, speciaal voor jongeren tot 23 jaar. In de advertentie van de woning staat dit duidelijk aangegeven.
Meer informatie? Lees verder op deze pagina.

Verhuizen
Wil je verhuizen naar een andere wijk, of zelfs naar een andere stad of dorp, maar toch blijven huren bij Stadlander? Dan moet je jezelf opnieuw inschrijven op Zuidwestwonen en gaan reageren op woningen die jouw voorkeur hebben. Je bent vanaf dan weer gewoon een woningzoekende. Er gelden dus geen aparte regelingen omdat je al huurder bij ons bent.

Interesse tonen
Heb je interesse voor een van de nieuwbouwprojecten van Stadlander? Dan kun je dat kenbaar maken door het interesseformulier bij dit project in te vullen. Dit formulier staat op Zuidwestwonen bij het nieuwbouwproject dat je op dat moment bekijkt. Wij houden je dan helemaal op de hoogte over de voortgang van dit nieuwbouwproject. Hier vind je alle nieuwbouwprojecten op Zuidwestwonen.nl.

Rolstoelgeschikte woning zoeken?
Ben je rolstoelafhankelijk en heb je een verhuiswens? Laat onze collega met je meedenken. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt.

Huren als Ondernemer?

Download Omzetprognose 2024

Op onderstaande kaart zie je het gebied waarin wij woningen in de sociale- of vrije huursector aanbieden. 

Werkgebied Stadlander 

Ons werkgebied: de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht. En in de gemeente Roosendaal: de dorpen Heerle, Moerstraten, Wouw en Wouwse Plantage.

Lees voor