Ik ben op zoek naar een huurwoning

Op zoek naar een huurwoning? Daar helpen we je graag bij! Op www.zuidwestwonen.nl vind je in één klik al onze beschikbare huurwoningen in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht en Roosendaal. Zo vind je snel een woning die bij je past.

 

Mockup_Zuidwestwonen

Sociale huurwoningen

Wij zorgen voor goede en betaalbare huurwoningen voor iedereen die daar zelf (financieel) niet in kan voorzien. Prettig wonen in een woning die bij je past! Ons aanbod is daarom breed en bestaat uit verschillende soorten woningen. Zoals bijvoorbeeld appartementen en eengezinswoningen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook levensloopgeschikte woningen en nultreden-woningen voor ouderen en mensen met een beperking. 

Een sociale huurwoning voor mij?
Voor een sociale huurwoning kom je in 2023 in aanmerking met een verzamelinkomen tot € 48.625. De maximale netto huurprijs voor een sociale huurwoning is in 2023: € 808,06.

Een woning die bij je past
De overheid bepaalt dat het inkomen, de leeftijd en de huishoudgrootte bepalen op wat voor soort woning je mag en kunt reageren. Deze regel heet ‘passend toewijzen’. Op die manier krijg je een woning met een huur die past bij je inkomen. Hiermee wil de overheid voorkomen dat mensen in betalingsproblemen komen, of dat er een te groot bedrag aan de huurtoeslag op gaat. 

Wil je weten welke huurprijs bij jouw inkomen, leeftijd en huishoudgrootte past? Kijk dan in deze huurinkomenstabel:
Huurinkomenstabel 2023.

LET OP:
Sinds 2022 gelden nieuwe toewijzingsregels vanuit de overheid. Stadlander heeft ervoor gekozen op twee punten af te wijken van die nieuwe regels. Hiermee vergroten we de mogelijkheden voor woningzoekenden met een middeninkomen.

  • 1-persoonshuishoudens met een inkomen tot € 44.035 komen volgens de wet in aanmerking voor een sociale huurwoning.
    Stadlander heeft deze grens voor alle woningzoekenden, ongeacht de huishoudgrootte, gelijk getrokken naar de grens van € 48.625.
  • Om woningzoekenden met een middeninkomen (€ 44.035 tot € 48.625) zelf te laten kiezen wat bij hun woonwensen past (sociaal of vrije sector), is het benodigde inkomen voor een vrije sector huurwoning (huurprijs vanaf € 808,07) bepaald op minimaal € 44.035.

Vrije sector huurwoningen
Wij bieden huurwoningen in alle prijsklassen. De netto huurprijzen in de vrije sector beginnen bij € 808,07 (huurgrens 2023).
Als je een vrije sector huurwoning huurt, kun je geen huurtoeslag aanvragen, ongeacht je inkomen. Een overzicht van onze beschikbare woningen in de vrije sector vind je op www.zuidwestwonen.nl.
In deze tabel zie je de voorwaarden: huurinkomenstabel vrije sector 2023.

Extra hulp bij het vinden van een huurwoning
Alle huurwoningen adverteert Stadlander op www.zuidwestwonen.nl. Op deze website vind je het aanbod van nog 6 andere woningcorporaties in de regio.
Ben je ingeschreven als woningzoekende op Zuidwestwonen, dan vind je dus hopelijk snel een woning in de buurt.
Soms is het nodig om extra snel te verhuizen, bijvoorbeeld door een medische noodzaak of bij een relatiebreuk. Of omdat je woning wordt gesloopt. Daarvoor zijn verschillende voorrangsregelingen. Kijk op www.zuidwestwonen.nl/voorrangsregelingen.
Maar let op: niet alle corporaties hebben dezelfde voorrangsregels. Lees dus goed of je recht hebt op voorrang.

Regelingen voor jongeren
Jongeren hebben vaak (nog) niet zo’n hoog inkomen. Dat zou betekenen dat je minder snel een woning vindt. Natuurlijk is er huurtoeslag: de bijdrage van de overheid om je huur makkelijker te kunnen betalen.
Voor jongeren tot 23 jaar is de huurtoeslaggrens (dat is de maximale huurprijs waarmee je recht hebt op huurtoeslag) extra laag. Dat maakt het nog lastiger om een woning te vinden, want je hebt minder keuze.

Stadlander maakt het makkelijker voor je: woningen alleen voor jongeren én woningen met huurkorting, speciaal voor jongeren tot 23 jaar. In de advertentie van de woning staat dit duidelijk aangegeven.
Kijk voor meer informatie op deze pagina op www.zuidwestwonen.nl.

Verhuizen
Wil je verhuizen naar een andere wijk, of zelfs naar een andere stad of dorp, maar toch blijven huren bij Stadlander? Dan moet je jezelf opnieuw inschrijven op Zuidwestwonen en gaan reageren op woningen die jouw voorkeur hebben. Je bent vanaf dan weer gewoon een woningzoekende. Er gelden dus geen aparte regelingen omdat je al huurder bij ons bent.

Interesse tonen
Heb je interesse voor een van de nieuwbouwprojecten van Stadlander? Dan kun je dat kenbaar maken door het interesseformulier bij dit project in te vullen. Dit formulier staat op Zuidwestwonen bij het nieuwbouwproject dat je op dat moment bekijkt. Wij houden je dan helemaal op de hoogte over de voortgang van dit nieuwbouwproject. Hier vind je alle nieuwbouwprojecten op Zuidwestwonen.nl.

Huren als Ondernemer?

download omzetprognose 2023

Op onderstaande kaart zie je het gebied waarin wij woningen in de sociale- of vrije sector aanbieden. 

Verzorgingsgebied Stadlander 

Lees voor