Feestje vanwege oplevering De Spindel

13 mei 2024

Top! Kort en krachtig. Britt van de Casteele heeft niet veel woorden nodig als ze het heeft over haar nieuwe appartement aan De Spindel in Steenbergen. “Ik ben er heel blij mee, heb geen klachten. Als je iets vraagt over de woning aan Stadlander wordt er serieus gereageerd. En je wordt vriendelijk behandeld.”

We spreken haar bij het opleverfeestje van de 24 appartementen en 9 eengezinswoningen. De nieuwbouw aan De Spindel is onderdeel van Couveringe Park, een nieuwe wijk op de plek waar vroeger de Enka-fabriek stond waar kunstvezels werden gemaakt.

“Twee jaar en 11 maanden heb ik op de wachtlijst gestaan voordat ik deze woning kreeg”, vertelt Britt. Tijd die ze doorbracht in een heel klein appartement elders in Steenbergen. “Ik zocht iets ruimers.” Dat heeft ze nu gevonden op de bovenste woonlaag. Ze geniet zichtbaar vanwege haar mooie woning. Dat er als extraatje ook nog een feestje is vindt ze ‘helemaal mooi’. De appartementen aan De Spindel kennen een mix van oudere en jonge bewoners. Het spreekt Britt aan. “Het is fijn zo met elkaar om te kunnen gaan.”

Whatsapp

Onder het genot van een frietje en een snack leren de bewoners elkaar op het opleverfeestje beter kennen, dat is zeker. “Maar we weten elkaars namen wel hoor, door de groepsapp die we hebben. Alleen de gezichten nog niet precies”, vertellen Patricia en Herman Vente. “Pas vroeg er iemand via de app om een boor, die ben ik maar gaan brengen.”

Deze twee bewoners komen uit Rotterdam. “We wilden daar per se weg want we waren er op uitgekeken. We zochten in het hele land. Via loting kwamen we hier terecht.” Al kwam Steenbergen toevallig op hun pad het is een goede keuze weten ze nu al. Vanwege de kwaliteit van leven die deze omgeving biedt. “Hier heb je veel meer rust en groen, we gaan lekker wandelen en fietsen.” Dat doen ze in de omgeving van Steenbergen. Mochten ze Rotterdam missen dan zijn ze er via de A4 zo.

Meteen thuis

Lekker genieten van hun nieuwe stek doen ook de zeventigers Adri en Ad Bakkers die van de Gummarusvelden in het centrum komen. De woning die ze daar hadden wordt gesloopt. “We zagen er tegenop weg te gaan, maar vanaf de eerste nacht voelen we ons hier op ons gemak.” In de oude woning was het vochtig, dat zien ze nu wel. “Hier is het warm.” Ze wonen op de begane grond, op de hoek met de Molenweg. Als ze buiten zitten is een praatje met voorbijgangers zo gemaakt. “Je wilt niet weten wat er afgekletst wordt.” Ook met de leerlingen van ’t R@velijn maakt Adri rustig een praatje want die ziet ze regelmatig voorbijkomen. Met hun medebewoners klikt het ook meteen. Adri en Ad zijn thuis aan De Spindel!

Lees voor