Informatie voor huurders

Schermafbeelding 2018-11-27 om 09.59.56

Veelgestelde vragen
door huurders

Uw huur opzeggen kan gemakkelijk via MijnStadlander. U vindt daar een formulier dat u kunt invullen.

Hou rekening met 1 maand opzegtermijn. Langer van tevoren opzeggen mag altijd! Dan heeft u meer tijd om eventueel nog wat klusjes in huis te doen. Bovendien is er dan ook meer tijd om een nieuwe huurder te vinden. Handig, als u bijvoorbeeld een vloer of gordijnen heeft om over te nemen. Lees verder via de link hieronder:

Wat moet ik doen om de huur op te zeggen?

Als u gaat samenwonen, staat uw partner niet automatisch op het huurcontract. Dit kan pas op zijn vroegst na twee jaar samenwonen op dat adres. Alsdan kunt u  èn de aspirant-medehuurder een gezamenlijk en door u beide ondertekend verzoek indienen voor medehuurderschap.

Lees meer, klik op de link onder deze tekst.

Ik wil dat mijn partner medehuurder van de woning wordt, wat moet ik doen?

U kunt hiervoor direct contact opnemen met het installatiebedrijf. Dit nummer vindt u op de ketel of in uw meterkast. U mag natuurlijk ook contact opnemen met Stadlander, wij verbinden u door met de juiste installateur.

Lees meer, klik op de link onder deze tekst.

Mijn verwarming doet het niet, wat moet ik doen?

Het bestrijden van ongedierte is een taak van de huurder zelf. Is het ongedierte een gevolg van de bouwkundige situatie van de woning of wordt de technische staat van de woning er minder door (bijvoorbeeld een wespennest in de spouw of op zolder)? Dien dan een reparatieverzoek in. Uitzonderingen zijn:

Lees meer, klik op de link onder deze tekst.

Ik heb last van ongedierte. Wat doen jullie daaraan?

Voor een probleem met uw aardlekschakelaar dient u een stekkerproef uit te voeren. Zo kunt u uitsluiten dat de oorzaak van de stroomstoring een van uw apparaten zit en de reparatiekosten bij u in rekening gebracht worden.

Lees meer, klik op de link onder deze tekst.

Mijn stroom is uitgevallen wat moet ik doen?

Onze collega’s van het Klanthuis helpen je graag.
Maar op onze website of in onze kennisbank
kun je ook antwoorden op veel vragen vinden.

Lees voor