Basis- of Zekerheidspakket

Besluit kleine herstellingen

Als je voordeur niet goed sluit of de gootsteen is verstopt, wil je daar geen zorgen over hebben. Stadlander helpt je graag bij dit soort ongemakken. Maar in een deel van die gevallen moeten we je daar voor laten betalen. Dat staat zo in de wet. In het Besluit kleine herstellingen geeft de overheid exact aan wie waarvoor verantwoordelijk is.

Stadlander is verplicht ervoor te zorgen dat de woning in goede staat blijft. Daarom voeren wij regelmatig reparaties en groot onderhoud uit, zoals: buitenschilderwerk, het herstellen van kozijnen en het plaatsen van een nieuwe cv-ketel.
Maar ook huurders moeten hun huurwoning onderhouden. Dat je zelf moet behangen en de tuin moet verzorgen, weet je waarschijnlijk al. Maar volgens de wet moet je ook een aantal kleine reparaties zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan de schoonmaak van goten of rioolontstopping.
Gelukkig kan het ook anders! Stadlander heeft twee servicepakketten ontwikkeld om huurders te helpen bij het klein onderhoud. In de servicepakketten zit veel van het klein huurdersonderhoud, dat in het Besluit Kleine Herstellingen wordt genoemd.  

Basispakket 
Een groot deel van het klein huurdersonderhoud valt voortaan in ons Basispakket. Dit pakket is standaard voor al onze huurders. Voor de huidige huurders is dit pakket gratis. Bij huurcontracten met een ingangsdatum van na 1 juli 2017 brengen we € 3,50 per maand in rekening.
Hier vind je een overzicht met daarop de werkzaamheden die onder het basispakket vallen. De werkzaamheden worden door onze onderhoudsspecialisten en voor onze rekening uitgevoerd.

Zekerheidspakket
Het Basispakket dekt echter niet alles. Je kunt nog steeds te maken krijgen met onverwachte kosten voor reparatie en onderhoud. Of met klussen die je zelf lastig of niet kunt uitvoeren.
Daarom is er het Zekerheidspakket. Daarvoor betaal je € 6,50 extra per maand (dus in totaal € 10,00 voor het Basis- en Zekerheidspakket samen). Je kunt dan ook deze storingen en klachten met een gerust hart op MijnStadlander of telefonisch melden, zonder daarvoor extra te hoeven betalen! Als je het Zekerheidspakket kiest, weet je zeker dat je nooit een rekening krijgt voor de werkzaamheden in het overzicht.

Lees hier de brochure over onze servicepakketten.

Nuttige informatie

Bekijk hier het Besluit kleine herstellingen van de overheid, en zie meteen welke klussen je via onze servicepakketten door Stadlander kunt laten uitvoeren.

Lees hier de algemene voorwaarden van onze servicepakketten.

Meedoen?

Alle huurders maken automatisch gebruik van het Basispakket. Voor het Zekerheidspakket moet je jezelf apart aanmelden. Hier vind je het aanvraagformulier of meld je telefonisch aan via 088 562 6000. Heb je nog vragen over de servicepakketten? Neem dan gerust contact met ons op!

klik op de afbeelding om de brochure te openen


Lees voor