Bij Stadlander moet je huis een thuis zijn! Een plek waar je fijn woont en leeft. Daar hoort ook comfortabele woning met een betaalbare en stabiele energierekening bij. Onze woningen moeten geschikt gemaakt worden voor 2050. Daarom investeren we veel in het duurzamer maken van onze bestaande woningen en het bouwen duurzame nieuwe woningen. We houden ons bezig met energiebesparende oplossingen en willen onze woningen voorzien van duurzame energiebronnen. Goed voor onze huurders én voor het klimaat!

Ambitieus in duurzaam
Verduurzaming staat bij ons hoog op de agenda. We hebben dan ook ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren. Maar ook nu al merken onze huurders de voordelen van onze energiebesparende oplossingen op hun energierekening. Door het voordelig aanbieden van zonnepanelen bijvoorbeeld.

Dat doel willen we ook bereiken door voortdurend te investeren in woningverbeteringen. Enkel glas wordt vervangen door HR++ isolatieglas. En als het nodig is, worden daken, vloeren en gevels extra geïsoleerd. Maar onze ambities gaan verder. Ook op het gebied van installaties wil Stadlander op een duurzame manier naar zo weinig mogelijk of helemaal geen CO2-uitstoot. Dat betekent dat we oplossingen zoeken om de woningen van het aardgas af te halen. 

Al onze huurwoningen hebben inmiddels een energielabel. Dit label geeft de energieprestatie van een woning aan. De komende jaren worden de eisen voor nieuwbouw steeds strenger. Stadlander loopt al vele jaren voor op deze ontwikkelingen. We maken gebruik van innovatieve technieken om onze nieuwbouwwoningen Nul-op-de-Meter te maken. Of Klaar-voor-Nul-op-de-Meter: dan ze zijn er in ieder geval klaar voor om dat in de nabije toekomst te worden. Inmiddels hebben wij al honderden van deze woningen, maar dat is pas het begin.

Lage energierekening 
Om van duurzaamheid een succes te maken, moet iedereen een topprestatie leveren. Wijzelf, in de eerste plaats, maar ook onze huurders. Zodat iedereen bewuster omgaat met energieverbruik in het dagelijks leven, maar voornamelijk in het gebruik van energie door en in onze woningen. Een groot deel van het energieverbruik ontstaat door persoonlijk gebruik van verwarming, gebruik van warm water en het elektriciteitsgebruik. 

“Watt Straks”

Onze manager Duurzaam Marco Bakx vertelt over Nul-op-de-Meter

Lees voor