Circulair slopen, bouwen en wonen

Stadlander bouwt de flexibele monumenten van de toekomst. We gebruiken alleen nog materialen die hun functie en waarde behouden en zo meegroeien met de woningbehoeften van onze huurders. We slopen niet meer, maar delven grondstoffen uit woningen die uit de tijd zijn. Ook onze huurders doen mee. Zij scheiden hun afvalstoffen en zorgen zo weer voor nieuwe herbruikbare grondstoffen.

Van PET naar LED

Het zwerfvuil rond de Vijverberg-Zuid in Bergen op Zoom krijgt een tweede leven. Van de PET-flesjes is een circulaire LED-lamp gemaakt. Deze komt straks te hangen in de nieuwbouw op de Vijverberg-Zuid.

Circulair slopen

Oude woningen zitten vaak nog vol herbruikbare materialen. We slopen daarom niet meer, maar delven nieuwe grondstoffen. In deze video leggen we uit hoe dat werkt.

Hergebruik sloopmaterialen

In oktober 2019 startte de sloop van de portiekflat aan de Waterleliestraat in Gageldonk-West, Bergen op Zoom. Een jaar later hebben heel wat materialen een nieuwe bestemming gevonden.

Klussen met sloophout

Met sloophout uit oude woningen konden bewoners van Fort-Zeekant mooie dingen in elkaar zetten. Van bloempotjes tot een grote boei.

De KeeT, Amaliapark

Oude vloerdelen, schuttingen en balken uit sloopwoningen van Fort-Zeekant vinden een tweede leven bij De KeeT in het Amaliapark.

Lees voor