Groen Boeit! Klussen op Fort-Zeekant

6 november 2018

Knutselen in Wijkcentrum “de Olifant” in Fort-Zeekant. Wie kent het nog? Zondag 5 november nodigde het team van Fort-Zeekant Boeit namens het Stadlander Buurtcultuufonds buurtbewoners uit om te komen klussen in de Schimmelpennincklaan. Onder het motto Groen Boeit! kon iedereen met sloopmaterialen uit de oude woningen mooie dingen in elkaar zetten.

Zo konden kinderen hun eigen bloempotje maken en voorzien van het Fort-Zeekant Boeit logo. Wie het liever wat groter aanpakte, kon meebouwen aan de grote boei naast de bankjes aan de Schimmelpennincklaan. Deze boei staat symbool voor het boeiende verleden, heden en toekomst van Fort-Zeekant.

Boeiende wijk

Want Fort-Zeekant is een wijk waar altijd wel iets gebeurt. Waar bewoners graag wonen, en waar veel sociale samenhang is. Dat lieten de bewoners ook weten op speciale Wat Boeit Fort-Zeekant-kaartjes. Zaken als ‘de vrijheid die we hebben’ ‘het wij(k)gevoel’ en ‘gezelligheid en saamhorigheid met zijn allen’ werden genoemd.

Ook spraken de bewoners hun wensen uit. Kinderen zien graag een crossbaan, een voetbalveld of bergen met zand om op te spelen, terwijl ouderen aandacht vragen voor rollatorvriendelijke stoepen en ontmoetingsplaatsen in de wijk. Ook een duidelijke wens: geen hoogbouw terug.

Stedelijke vernieuwing

Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom werken momenteel nog aan een samenwerkingsovereenkomst, die als basis dient voor de stedelijke vernieuwing van het Scheldebalkon. We verwachten medio 2018 met de plannen naar buiten te kunnen komen.

Ondertussen investeert Stadlander ook in haar bestaand bezit. In de Prinsessenbuurt zijn 99 woningen gerenoveerd en energiezuinig gemaakt. Door de hele wijk zijn woningen van de woningcorporatie opnieuw geschilderd.

Lees voor