Energie: minder, schoon & neutraal

Stadlander gaat voor minder energieverbruik, schonere energiebronnen en CO2-neutrale energieopwekking. Al onze woningen en gebouwen zijn voorzien van een eigen energiebron en opslagmogelijkheden en we verplaatsen ons op een schone, CO2-neutrale manier. We motiveren onze huurders om ook een bijdrage te leveren in het terugdringen van de CO2-uitstoot met als resultaat: woningen waar het fijn wonen is, met een prettig leefklimaat en betaalbare woon- en energielasten. 

Hergebruik zonnepanelen

Wanneer we woningen slopen, zijn de zonnepanelen vaak nog goed genoeg voor een tweede ronde. We zochten nieuwe, maatschappelijke bestemmingen voor ze.

 

Renovatie Flat Gageldonk

De flat Gageldonk aan de Populieraan in Gageldonk-West krijgt een flinke renovatie. Het gebouw wordt verduurzaamd en de woningen gaan van het gas af.

Nul-op-de-Meter

Alle nieuwbouw van Stadlander is Nul-op-de-Meter (NOM). Dat betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als een gemiddeld gezin (2,5 personen) per jaar verbruikt.

Renovatie Wierlaan

De renovatie van de Wierlaan is het eerste project waarin bestaande appartementen gasloos worden gemaakt. Daarnaast worden de woningen verduurzaamd.

 

Zonnepanelen

We geven onze huurders graag de kans om zelf zonnepanelen te laten plaatsen. Dat is beter voor het milieu en de portemonnee.

LET OP:
op dit moment is er een langere levertijd voor zonnepanelen (ongeveer 3 maanden).

Renovatie De Zeester

De Zeester, aan de Van Bleiswijkstraat in Fort-Zeekant, is volledig vernieuwd en energiezuinig gemaakt. De flat gaat van energielabel E naar A+.

Zonnepanelen Kloostertuin

Bewoners van de Kloostertuin in Fort-Zeekant namen zelf het initiatief om het dak van hun gebouw vol te leggen met zonnepanelen.

Stroomversnelling

In de Stroomversnelling onderzoeken zes woningcorporaties en vier bouwers de verschillende opties om huurwoningen uit de jaren ’50 – ’70 heel energiezuinig en comfortabel te maken. 

Renovatie type 107

Van het type 107 woningen zijn er in de jaren zestig honderden gebouwd. Stadlander laat 250 van haar woningen renoveren.

Renovatie Prinsessenbuurt

99 woningen in de Prinsessenbuurt in Fort-Zeekant worden gerenoveerd. Het resultaat: meer wooncomfort tegen lagere energielasten.

Elektrische auto’s

Stadlander neemt twee elektrische Renaults Zoë’s in gebruik. Het is de eerste stap naar een duurzaam en elektrisch wagenpark.

Renovatie Esdoornstraat

De 45 woningen aan de Esdoornstraat in Gageldonk-West krijgen niet alleen betere isolatie en zonnepanelen. Ook de tuinen worden een stuk groener.

Lees voor