Renovatie Wierlaan, Bergen op Zoom

De grootschalige renovatie van de flat aan de Wierlaan in Bergen op Zoom is het eerste project waarin bestaande appartementen gasloos en meer duurzaam worden gemaakt. De werkzaamheden worden in bewoonde staat uitgevoerd. Stadlander werkt samen met Era Contour. Met dit project bieden Stadlander en Era Contour kansen aan mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt.

Renovatie: gasloos en duurzaam

De renovatie van de Wierlaan is het eerste project waarin bestaande woningen gasloos worden gemaakt. Daarnaast worden de woningen verduurzaamd. De woningen worden namelijk voorzien van nieuwe installaties voor verwarming, warm water en ventilatie. Ook wordt er nieuw glas geplaatst, betere isolatie in de panelen toegepast en worden kieren gedicht. Er komt ook isolatie op het dak van het gebouw.

Het complex krijgt bovendien een andere uitstraling: er komen nieuwe entrees, nieuwe gevelafwerking en de omgeving aan de voorzijde van het complex wordt aangepakt.

Bijzonder project

Niet alleen maken we in de Wierlaan voor het eerst bestaande woningen gasloos, het gebeurt ook in bewoonde staat. Dat betekent nogal wat: extra aandacht en hulp voor de bewoners is van belang. Dat doen we bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van een externe rustwoning.

Het plan is samen met een klankbordgroep van de bewoners uitgewerkt. Communicatie met de bewoners wordt door Era Contour en Stadlander samen verzorgd.

Bijzonder aan dit project is ook, dat Stadlander en Era Contour aan mensen met een beperking en een achterstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid bieden om mee te werken aan de renovatie.

Samenvatting

Locatie:
Wierlaan 12-250, Warande-Oost, Bergen op Zoom

Aantal woningen:
120 appartementen

Werkzaamheden:
-Woningen: gasloos en verduurzamen
-Woongebouw: verbetering uitstraling door nieuwe entrees en gevelafwerking
-Omgeving: nieuwe uitstraling

Status:
Gereed (juni 2021)

Meer informatie:
www.wierlaan.nl

Bewoners kregen bij de start van de renovatie heerlijke verse soep uitgedeeld.

Het verhaal van Jesper en Luke

Jesper heeft autisme. Luke is slechtziend. Voor beiden is de arbeidsmarkt best een uitdaging. Toch draaien ze nu allebei mee in de renovatie van de Wierlaan, dankzij een unieke samenwerking.

Lees verder
Lees voor