Stadlander zet maatschappelijke organisaties in het zonnetje met hergebruik zonnepanelen

Laat de zon maar schijnen voor De Zuidoost, de Voedselbank en het Bezoekerscentrum Brabants Landschap in Bergen op Zoom. Stadlander heeft deze gebouwen onlangs voorzien van zonnepanelen, die op deze manier een tweede ronde meegaan.

De afgelopen 10 jaar heeft Stadlander al veel van onze huurwoningen voorzien van zonnepanelen. We waren zelfs één van de voorlopers die grootschalig zonnepanelen uitrolde over onze woningen en gebouwen. We doen dit al jarenlang samen met onze lokale installateur P. Jansen installatietechniek. We plaatsen de panelen op verzoek van huurders, bij de verhuizing van een huurder of projectmatig op meerdere woningen tegelijk.

Hergebruik

In al die jaren maken we natuurlijk zorgvuldige keuzes waar we deze panelen plaatsen. Toch kan het wel eens gebeuren dat we zonnepanelen en omvormers moeten vervangen. Of dat de woningen onder de zonnepanelen gesloopt werden. In dat geval hebben we de zonnepanelen gedemonteerd om te kunnen hergebruiken.

We brengen herbruikbare energie naar de juiste plek onder de zon

Inmiddels merken we wel dat we complete sets overhouden. Zonde, want in de opslag kunnen ze geen zon opvangen en ook geen duurzame energie opwekken. Want ook al zijn ze dan misschien een beetje ouder, ze kunnen nog steeds bijdragen aan onze duurzame ambities van Stadlander en P. Jansen Installatietechniek.

Maatschappelijke bestemming

Samen met de installateur hebben we besloten om 3 locaties met een maatschappelijke bestemming te voorzien met hergebruikte zonnepanelen.

We zijn opgewekt dat we samen De Zuidoost, De Voedselbank en het Bezoekerscentrum Brabants Landschap in Bergen op Zoom kunnen voorzien met onze hergebruikte installaties voor duurzame energie.

Zo brengen we herbruikbare energie naar de juiste plek onder de zon!

Duurzaam wonen

Bij Stadlander werken we aan een toekomst waarin onze huurders volledig duurzaam kunnen wonen. Want we willen ook dat de generaties na ons kunnen genieten van wijken en kernen waar het prettig wonen is. Lees meer over onze duurzame doelen en acties.

Lees verder
Lees voor