Van Bleiswijkstraat, Fort-Zeekant

Van Bleiswijkstraat, Fort-Zeekant


In Fort-Zeekant werken de gemeente Bergen op Zoom en Stadlander samen aan de vernieuwing van het Scheldebalkon. Oude huurwoningen maken plaats voor levensloopbestendige en energiezuinige woningen. In deze wijk is ook de flat aan de Van Bleiswijkstraat gelegen. Deze flat is in 2018/2019 volledig vernieuwd en daarmee een van de eerste blikvangers van het nieuwe Scheldebalkon.

Verduurzaming

De flat aan de Van Bleiswijkstraat stamt uit 1976. De woningen hadden energielabel E. De woningen waren voorzien van blokverwarming. Het hele gebouw wordt tijdens de renovatie verduurzaamd. Er is isolerende beglazing, zonnepanelen, CO2-gestuurde ventilatie, dak- en gevelisolatie geplaatst. Ieder appartement heeft warmte en warmwater van een eigen centrale verwarming (CV). Alle maatregelen zorgen ervoor dat de woningen na de renovatie energielabel A+ hebben gekregen.

Nieuwe uitstraling

In het nieuwe Scheldebalkon wordt de Van Hoornbeekstraat doorgetrokken tot aan de Borgvlietsedreef. De flat aan de Van Bleiswijkstraat ligt daardoor aan de nieuwe entree van de wijk. Deze unieke ligging biedt kansen om van de flat een blikvanger te maken. Samen met architect De Twee Snoeken uit Den Bosch is gekozen voor een frisse en moderne uitstraling. De geïsoleerde gevels zijn bekleed met nieuwe gevelstenen. De kozijnen zijn deels vernieuwd en voorzien van een witte kleur. De liftschacht en de nieuwe noodtrappenhuizen kregen een semi-transparante antracieten uitstraling. Op de begane grond verdwenen de garages. Deze zijn omgebouwd tot een mooie grote entree, grote bergingen voor de bewoners en een scootmobielruimte.

Woningverbetering

Alle toiletruimtes, keukens en badkamers van de woningen zijn vernieuwd.

Groen

In het nieuwe Scheldebalkon is veel ruimte voor groen. Daarom is ook de flat helemaal rondom voorzien van grote gemetselde plantenbakken gekregen. De voorzijde van de flat is samen met de bewoners aangekleed.

Samenvatting

Locatie:
Van Bleiswijkstraat, Fort-Zeekant

Aantal woningen:
24 appartementen

Werkzaamheden:
verduurzaming, nieuwe uitstraling, verwijderen van garages, nieuwe aanplant, nieuwe toiletruimten, badkamers en keukens.

Status:
Gereed sinds april 2019

Juli 2018: zo zag de flat er voor de renovatie uit.
December 2018: de flat staat in de steigers
De nieuwe vluchttrappen arriveren
Maart 2019: de nieuwe plantenbakken worden aangelegd

Nieuwe naam

Met de nieuwe uitstraling verdient de flat ook een nieuwe naam. Via het Boei Bulletin konden wijkbewoners stemmen op drie suggesties. De nieuwe naam De Zeester is eind april 2019 feestelijk onthuld.

Lees voor