In gesprek met interim-bestuurder Maria Molenaar

11 juli 2024

Alles wat we bij Stadlander doen, doen we vanuit onze gezamenlijke missie: samen bouwen aan een passend thuis in onze wijken en buurten. We bieden oplossingen voor het groeiende woningtekort en handelen naar de urgentie van de klimaatcrisis. Er is een groter wordende groep mensen die niet kan rondkomen en daar hebben we veel aandacht voor. Zo ook voor het huisvesten van aandachtsgroepen met en zonder zorgvraag. We bieden duurzaam passende huisvesting en kijken niet weg als er problemen zijn. We beseffen dat we invloed hebben op het leven van mensen.

Maria Molenaar is per 21 juni 2024 door de Raad van Commissarissen van Stadlander benoemd als interim-bestuurder en opvolger van Marc van der Steen. Tot aan het einde van dit jaar staat zij aan het stuur.

“De afgelopen 15 jaar heb ik als (interim-)bestuurder, toezichthouder en adviseur in de woningcorporatie-, zorg- en vastgoedsector gewerkt, zowel bij commerciële organisaties als semipublieke. Ik heb me onder andere bezig gehouden met organisatieontwikkeling, klantbeleving, portfoliomanagement, risicomanagement, strategie (implementatie) en financiën.

Mijn opdracht bij Stadlander draait het komende half jaar voornamelijk om het continueren van de bedrijfsvoering. Daarin werk ik nauw samen met het directieteam en het management, en ondersteun hen waar nodig. Eind dit jaar wordt een nieuwe bestuurder benoemd. De wervingsprocedure loopt inmiddels.

Bij Stadlander werken mensen met hart voor de huurder. Er is steeds meer ruimte voor maatwerk door digitalisering van de dienstverlening. Daar is Stadlander best ver in. Ook heeft de organisatie de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verstevigen van de verbinding met huurders, huurderbelangenverenigingen en samenwerkingspartners zoals gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties.

Van ondernemingsplan naar uitvoeringsprogramma. Daar ligt mijn focus.

Interim-bestuurder Maria Molenaar

Nu gaat de aandacht vooral uit naar het maken van een meerjarig uitvoeringsprogramma voor het nieuwe ondernemingsplan in de vorm van praktische en resultaatgerichte doelen. Maar ook het voortzetten van de nieuwbouw- en renovatieprojecten die op stapel staan. Stadlander bouwt de komende 10 jaar 2.500 nieuwe woningen en verduurzaamt er 3.000, zoals vastgelegd in prestatieafspraken.

Een van de eerste bijeenkomsten waarbij ik aanwezig was, was de ondertekening van de raamovereenkomst met acht ketensamenwerkingspartners voor renovatie en planmatig onderhoud op 1 juli. Dat was het afgelopen jaar voor Stadlander een intensief, maar boeiend traject. Met deze partners borgt Stadlander de komende 15 jaar de continuïteit en kwaliteit van renovatie- en onderhoudsprojecten. Onder andere langjarige overeenkomsten helpen ons om aan de behoorlijke opgaven vanuit de prestatieafspraken te voldoen.

Ik kijk ernaar uit om met alle collega’s van Stadlander het komende half jaar aan de slag te gaan.”

Maria Molenaar
interim-bestuurder Stadlander

Lees voor