Stadlander Buurtprojecten zoekt goede ideeën!

22 juli 2024

Wil je je straat of wijk prettiger, mooier of veiliger maken om in te wonen en leven? Heb je een goed idee om samen met je buren aan de slag te gaan? Dan kun je Stadlander om advies of een financieel duwtje in de rug vragen: via Stadlander Buurtprojecten.

Een nieuwe aanpak. Waar alleen huurders een aanvraag kunnen indienen. Van huurders, door en voor huurders. “Veel kan, maar niet alles, er zijn spelregels”, leggen Renate Quirijns en Jeffrey Verweij uit. “Die regels zijn te lezen op de speciale website www.stadlander.nl/buurtprojecten die we hebben gemaakt. Daar leggen we precies de bedoeling uit van onze buurtprojecten.”

Plantenbakken

Een feestje met de buurt? Gewoon beetje lol maken? Kom je dan in aanmerking? Nou nee. Dat is niet de bedoeling. Maar wel als je samen aan de slag gaat. Je woont bijvoorbeeld in een nogal stenige straat. Geen voortuintjes. Voorbijgangers lopen pal langs je raam. Is niet zo prettig, daar ben je het als buren wel over eens. “Stel je bedenkt als bewoners om plantenbakken te plaatsen. Die samen te vullen met plantjes. Zo krijgt de straat een heel ander aanzien. En mensen wonen er prettiger, ze leren elkaar bovendien beter kennen.” Het is een voorbeeld, laat dat duidelijk zijn. “Als diezelfde bewoners dan als slot ook nog samen wat drinken of een barbecue houden, valt daar prima over te praten.”

Met elkaar

Of wil je met z’n allen wel eens om de tafel met een jongerenwerker of de wijkagent omdat er wat overlast is in je omgeving? Zoek je een ruimte om dat te doen? Wil je er wat te drinken bij zodat het net iets meer is dan een zakelijke bijeenkomst? Want ook zo kom je als buren tot elkaar. Misschien komt ook dat idee van jou wel in aanmerking!
Hoe pak je zoiets aan? Het makkelijkste is naar onze website te gaan. Daar kun je, als je de spelregels goed hebt doorgenomen, via MijnStadlander je aanvraag indienen. Als je dat lastig vindt kun je bij onze woonconsulenten aankloppen, zoals bijvoorbeeld Renate Quirijns. “Wij kunnen je helpen.” Om in contact te komen mail je naar info@stadlander.nl of je belt naar 088 – 562 6000.

Hulp

Is een aanvraag eenmaal binnen dan bekijkt een team van medewerkers of het voldoet. “Dan volgt er een ja of nee. Door dit samen te doen leggen we alle mooie initiatieven die we hopelijk gaan zien, langs dezelfde lat.” Onze gebiedsteams, die goed geworteld zijn in de wijken en buurten kunnen meedenken over de uitvoering. Van, door en voor huurders! En samen met Stadlander.

Stadlander Buurtprojecten

Ons motto is: Van huurders, door huurders, voor huurders!

Meer informatie staat op de website Stadlander Buurtprojecten.

Lees voor