‘Een kans om als bewoner je verhaal te delen’

6 november 2018

De Stadlander SRV-wagen, een uitklaptent en een handvol sta- en picknicktafels. Het Pop Up WIJkspreekuur trekt als een reizend circus door de wijk. Buurtbewoners Leontien Hendrickx (Bunthof) en Mandy Schrauwen, samen met Conny, (Groeshof) haalden de ‘karavaan’ onlangs naar de wolkenkrabbers van de wijk.

Leontien, Mandy en Conny zijn actieve wijkbewoners die zich hard maken voor de leefbaarheid van hun leefomgeving. En zij zijn natuurlijk niet de enigen die goed willen wonen. Iedereen heeft wel een wens of een punt voor verbetering. Daarom nodigden Leontien en Mandy de wijkprofessionals van het Pop Up WIJkspreekuur uit om langs te komen.

Het team van het spreekuur zijn bekende gezichten in de buurt. Wijkagent Rob Paijmans, Youssef El Farissi van Stadlander en Wendy Rooze van WijZijn Traverse. Naast de wijkprofessionals waren Ron Becking en Hanneke de Valk van de gemeente Bergen op Zoom ook bij het Pop Up WIJkspreekuur aanwezig en betrokken.

Gevaarlijke stoeptegels

Ervaren luisteraars, blijkt wel weer. Het gesprek richt zich na een rondleiding van Leontien al gauw op de bestrating van het voetpad. Boomwortels drukten door de jaren heen tegels los en dat zorgde al eens voor gevaarlijke situaties. De wijkprofessionals knikken instemmend. Hier moet inderdaad iets aan gedaan worden. Inmiddels is dat ook gebeurd na overleg met de gemeente. Een aantal bomen is weggehaald en de tegels worden binnenkort aangepakt.

Geslaagde pop-up

Leontien en Mandy kijken daarom ook met tevredenheid terug op het Pop Up WIJspreekuur. ‘Het is vooral een kans om als bewoner je verhaal te delen met de juiste mensen. We hoopten daarom ook op een hogere opkomst dan de ongeveer 25 bewoners die er nu waren’, klinkt een van de conclusies. Maar de twee initiatiefneemsters houden goede moed voor een volgende editie van het spreekuur. ‘We blijven bewoners stimuleren om te komen. En ondertussen gaan we gewoon door met fijn wonen hier.’

Conny en Mandy kijken met tevredenheid op naar het Pop Up WIJkspreekuur.

Lees voor