Zonne-energie 

Investeren in een beter milieu en jaarlijks tot wel honderden euro’s besparen op je energierekening. Dat kan heel eenvoudig met zonnepanelen. We geven onze huurders graag de kans om zelf zonnepanelen te laten plaatsen. Bijvoorbeeld als je niet wilt wachten op het planmatig onderhoud, waarin dit vaak wordt gedaan.

Via Stadlander kun je voordelig A-kwaliteit zonnepanelen laten installeren op je woning. Daarmee draag je niet alleen bij aan de klimaatdoelstellingen, maar de panelen leveren ook een flinke besparing op. Tot wel een paar honderd euro per jaar. Als huurder van Stadlander kun je zonnepanelen aanvragen via ons Klanthuis of via dit aanvraagformulier zonnepanelen. Print het aanvraagformulier uit en stuur het op naar Stadlander: via e-mail (info@stadlander.nl) of per post (Postbus 203, 4600 AE Bergen op Zoom).

LET OP: op dit moment is er een langere levertijd voor zonnepanelen (ongeveer 3 maanden).

Wanneer je zonnepanelen aanvraagt, duurt het dus langer voor ze worden geplaatst. De huurverhoging gaat natuurlijk pas in, wanneer de zonnepanelen op je dak liggen!

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over uw zonnepanelen? Hier vind je de meest voorkomende vragen en antwoorden:

Ja, je moet bij je energieleverancier melden dat je zonenepanelen hebt. Stadlander doet dit niet voor je.

Na installatie van je zonnepanelen werkt de installatie meteen. Elke dag als het voldoende licht is buiten gaat je installatie automatisch aan. En als het donker wordt gaat het weer uit. Dan branden er geen lampjes meer.

Je hoeft zelf niets te doen. Maar controleer af en toe of de installatie nog werkt door op een heldere dag te checken of het groene lampje op de omvormer brandt.

Dat ligt eraan welk merk omvormer je hebt. Je ziet het merk op de omvormer of op de sticker aan de zijkant van de omvormer. Heb je panelen via P. Jansen aangeschaft of huur je deze van Stadlander? Dan heb je waarschijnlijk een Omnik, Goodwe, Solis of SolarEdge omvormer.

Groen lampje: de installatie is ingeschakeld en wekt energie op

Groen knipperend lampje: de omvormer is bezig met opstarten of afsluiten. Dit vindt plaats tijdens schemer in de ochtend en avond of tijdens donker weertype. Deze fase wordt afgerond met een paar hoorbare tikjes in de omvormer. Dit is onderdeel van het opstarten.

Soms is er sprake van een storing, neem in dat geval contact op met P. Jansen of Stadlander, dan zullen wij de storing verhelpen.

Voorbeelden van storingen:

 • Blijft je groene lampje knipperen op een heldere zonnige dag? dan blijft de omvormer hangen in de opstartfase.
  • Rood lampje of driehoekje op de omvormer: je omvormer staat in storing
  • Je hebt een Omnik omvormer en in het schermpje staat “Relay Check Fail”

  Oranje of blauw knipperend lampje: de installatie staat aan maar de omvormer heeft geen verbinding met je wifi-netwerk. Dit zegt niets over de werking van de installatie, zolang er een groen lampje brandt werkt je installatie.

  Brandt het groene lampje? Dan werkt je installatie naar behoren!

  Heb je een klein digitaal schermpje op je omvormer? Daarnaast bevindt zich meestal een klein knopje. Als je daar op drukt krijg je verschillende waarden te zien. Daaronder is ook een getal dat weergeeft hoeveel kWh je zonnepanelen hebben opgewekt sinds de dag dat je installatie in gebruik is genomen. Deel dit getal door het aantal maanden of jaren dat je installatie al draait, dan zie je wat de installatie gemiddeld heeft opgeleverd. Weet je niet precies sinds wanneer de zonnepanelen zijn geïnstalleerd? Neem dan contact op met P. Jansen voor meer informatie over je installatie.

  Als je een app hebt van je omvormer dan kun je de werking daaruit aflezen. De app heet SEMS Portal of MySolarEdge. Heb je een app van je energieleverancier? Daarin kun je niet de werking van de zonnepanelen controleren. Je kunt hier alleen zien wat je aan stroom teruggeleverd hebt. Teruglevering is wat je over hebt na eigen gebruik van de stroom die de zonnepanelen hebben opgewekt. In de winter produceren je zonnepanelen ongeveer 7% van de hele jaaropbrengst. Je hebt in deze maanden dus minder of geen teruglevering. Op sommige winterdagen gaat je omvormer zelfs niet aan of blijft hij hangen in de opstartmodus omdat het buiten donker weer is.

  Besparen op energie 

  Zonnepanelen, hoe werkt dat?

  Zonnepanelen: steeds aantrekkelijker

  Download hier het aanvraagformulier voor zonnepanelen.
  Print het formulier, vul het in en stuur het terug via e-mail naar info@stadlander.nl o.v.v. Zonnepanelen. Of stuur het naar Stadlander, Postbus 203, 4600 AE Bergen op Zoom.

  Meer informatie over zonnepanelen vind je in onze Kennisbank.

  Aanvraagformulier zonnepanelen

  Lees voor