Zonne-energie 

Investeren in een beter milieu en jaarlijks tot wel honderden euro’s besparen op je energierekening? Dat kan heel eenvoudig met zonnepanelen. We geven onze huurders graag de kans om zelf zonnepanelen te laten plaatsen. Bijvoorbeeld als je niet wilt wachten op het planmatig onderhoud, waarbij dit vaak wordt gedaan.

Via Stadlander kun je voordelig A-kwaliteit zonnepanelen laten installeren op je woning. Daarmee draag je niet alleen bij aan de klimaatdoelstellingen, maar de panelen leveren je ook een flinke besparing op. Tot wel een paar honderd euro per jaar. Als huurder van Stadlander kun je zonnepanelen aanvragen via ons Klanthuis of via dit aanvraagformulier zonnepanelen. Print het aanvraagformulier uit en stuur het op naar Stadlander: via e-mail (info@stadlander.nl) of per post (Postbus 203, 4600 AE Bergen op Zoom).

Je betaalt maandelijks een bijdrage voor de zonnepanelen. Dat bedrag is ongeveer de helft van wat de zonnepanelen je kunnen opleveren. Een goede investering dus!

LET OP: op dit moment is er een langere levertijd voor zonnepanelen (ongeveer 2 tot 3 maanden).

Wanneer je zonnepanelen aanvraagt, duurt het dus langer voor ze worden geplaatst. De huurverhoging gaat natuurlijk pas in, wanneer de zonnepanelen op je dak liggen!

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over uw zonnepanelen? Hier vind je de meest voorkomende vragen en antwoorden:

Ja, je moet bij je energieleverancier melden dat je zonnepanelen hebt. Stadlander doet dit niet voor je.

De energieleverancier weet dan, dat je verbruik lager is dan verwacht én dat je misschien ook energie terug-levert.

Wanneer je zonnepanelen zijn geplaatst werkt de installatie meteen. Elke dag als het buiten licht genoeg is, gaat de installatie automatisch aan. Op de omvormer branden dan lampjes en je kan een licht gebrom horen. Dat is normaal. Als het donker wordt, gaat de installatie weer uit. Dan branden er geen lampjes meer.

Je hoeft dus zelf niets te doen. Toch is het verstandig om de installatie af en toe te controleren. Dan weet je zeker dat die nog (goed) werkt. Kijk op een heldere dag of het groene lampje op de omvormer brandt. Is dat het geval, dan werkt de installatie en leveren je zonnepanelen stroom op!

Dat ligt er aan, welk merk omvormer je hebt (je ziet het merk op de omvormer of op de sticker aan de zijkant van de omvormer). Heb je panelen via P. Jansen aangeschaft of huur je deze van Stadlander? Dan heb je waarschijnlijk een Omnik, Goodwe, Solis of SolarEdge omvormer.

Groen lampje: de installatie is ingeschakeld en wekt energie op.

Groen knipperend lampje: de omvormer is bezig met opstarten of afsluiten. Dit vindt plaats tijdens schemer in de ochtend en avond of bij donker weer.
Deze fase wordt afgerond met een paar hoorbare tikjes in de omvormer. Dit is onderdeel van het opstarten.

Soms is er sprake van een storing. Neem in dat geval contact op met Stadlander, via telefoonnummer 088 – 562 6000. P. Jansen Installatietechniek komt dan langs om de storing te verhelpen.

Voorbeelden van storingen:

  • Blijft je groene lampje knipperen op een heldere zonnige dag? Dan blijft de omvormer hangen in de opstartfase.
  • Rood lampje of driehoekje op de omvormer: je omvormer staat in storing.
  • Bij een Omnik omvormer: in het schermpje staat “Relay Check Fail”
  • Oranje of blauw knipperend lampje: de installatie staat aan maar de omvormer heeft geen verbinding met je wifi-netwerk. Dit zegt niets over de werking van de installatie, zolang er een groen lampje brandt werkt je installatie.

Brandt het groene lampje? Dan werkt je installatie goed!

Je kunt ook zelf controleren hoeveel je zonnepanelen opleveren:

Heb je een klein digitaal schermpje op je omvormer? Daarnaast zie je meestal een klein knopje. Als je daar op drukt, krijg je verschillende waarden te zien. Bijvoorbeeld een getal dat aangeeft hoeveel kWh je zonnepanelen hebben opgewekt sinds de dag dat je installatie in gebruik is genomen.

Deel dit getal door het aantal maanden of jaren dat je installatie al draait, dan zie je wat de installatie gemiddeld heeft opgeleverd. Weet je niet precies sinds wanneer de zonnepanelen zijn geïnstalleerd? Neem dan contact op met P. Jansen voor meer informatie over je installatie.

Heb je een app van je energieleverancier? Daarin kun je niet de werking van de zonnepanelen controleren. Je kunt dan alleen zien wat je aan stroom terug-geleverd hebt. Terug-levering is wat je over hebt na eigen gebruik van de stroom die de zonnepanelen hebben opgewekt. In de winter produceren je zonnepanelen ongeveer 7% van de hele jaaropbrengst. Je hebt in deze maanden dus minder of geen terug-levering. Op sommige winterdagen gaat je omvormer zelfs niet aan of blijft hij hangen in de opstartmodus omdat het buiten donker weer is.

In het voorjaar en de zomer leveren je panelen juist heel veel op. Dat compenseert de lage opbrengst in de winter.

Besparen op energie 

Zonnepanelen, hoe werkt dat?

Zonnepanelen: steeds aantrekkelijker

Download hier het aanvraagformulier voor zonnepanelen.
Print het formulier, vul het in en stuur het terug via e-mail naar info@stadlander.nl o.v.v. Zonnepanelen. Of stuur het naar Stadlander, Postbus 203, 4600 AE Bergen op Zoom.

Aanvraagformulier zonnepanelen

Lees voor