Hoe vraag ik zonnepanelen aan?

Alle huurders van Stadlander die wonen in een grondgebonden woning kunnen zonnepanelen aanvragen. Zonnepanelen kunt u aanvragen via dit aanvraagformulier. Vul het aanvraagformulier in en stuur het op.

Wanneer u panelen aanvraagt, gaat u akkoord met de maandelijkse kosten van € 13,50 (prijspeil januari 2022). Deze kosten brengen we extra bij u in rekening via de servicekosten. De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen is € 27,00. Zonnepanelen leveren dus meer op, dan dat ze u kosten.

Na uw aanvraag neemt onze installateur contact met u op voor het maken van een afspraak. Er zal eerst een technische inspectie plaatsvinden om te controleren of uw groepenkast en energiemeter wel voldoen aan de eisen. Als dat nodig is, worden deze op kosten van Stadlander vervangen.

Zonnepanelen passen in principe op alle platte en schuine daken. De panelen worden geplaatst waar ze het meeste rendement opleveren. Ze zijn dan gericht naar de kant met de meeste zon, tussen het oosten, zuiden en het westen.

De installateur bespreekt met u de planning en informeert Stadlander hierover. De verhoging van uw servicekosten gaat pas in nadat uw panelen zijn geplaatst.

Na plaatsing zijn zonnepanelen een onderdeel van de woning. Dat betekent onder andere dat ze automatisch zijn meeverzekerd voor beschadiging en diefstal.

Grondgebonden woning

Een grondgebonden woning is een woning met de voordeur op de begane grond en een eigen dak. Bijvoorbeeld een eengezinswoning of levensloopwoning. Een appartement of flat is géén grondgebonden woning.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2.-Zonnepanelen-leggen.jpg

Zoektermen: zonnepanelen, pv-panelen, installatie, huurverhoging, opbrengst, groepenkast, energiemeter, aanvragen, plaatsen, energie, dak, daken, plat, schuin

Lees voor