Veelgestelde vragen over Oekraïne

Met pijn in ons hart kijken we naar de beelden uit Oekraïne. We zijn als Stadlander snel in actie gekomen en hebben inmiddels al meer dan 150 opvangplaatsen gerealiseerd. We zijn steeds in nauw contact met de gemeenten in ons werkgebied. 

Waar kunnen vluchtelingen zich melden voor onderdak?

De gemeente coördineert de opvang van vluchtelingen. Stadlander stelt enkel de locaties ter beschikking. Voor meer informatie kijk op deze pagina’s.

Bergen op Zoom: www.bergenopzoom.nl/oekraine
Roosendaal: www.roosendaal.nl/oekraine
Steenbergen: www.gemeente-steenbergen.nl/oekraine
Tholen: www.tholen.nl/actueel/steun-oekraine
Woensdrecht: www.woensdrecht.nl/oekraine

Opvang van vluchtelingen in huurwoningen van Stadlander

Als u graag vluchtelingen in huis wilt opvangen, vragen wij u eerst contact op te nemen met Stadlander. Kijk daarnaast op takecarebnb.org en www.vluchtelingenwerk.nl/nl/steun-oekraiense-vluchtelingen/ik-bied-huisvesting-aan-oekraiense-vluchtelingen voor meer informatie en tips voor opvang van vluchtelingen. Ook op takecarebnb.org/gastgezin/10-tips-voor-het-opvangen-van-een-vluchteling/ vind je extra tips.

Inzamelen goederen

Binnen iedere gemeente zijn er verschillende initiatieven. Stadlander is daar niet direct bij betrokken en zamelt ook niets in. Houdt de gemeente website of social media in de gaten voor nieuwe initiatieven.  

Stelt Stadlander nog andere locaties ter beschikking?

We zijn in nauw contact met de gemeenten over de mogelijkheden. Alle mogelijke locaties zijn bij ons in beeld, u hoeft daarover geen contact met ons op te nemen.  

Lees voor