Maandagochtendtraditie: op koers naar d’n Erremenblok

4 maart 2019

Tradities zijn er om in ere te houden. Dat weet de Stichting Vastenavend gelukkig als geen ander. En dus zette Prins Nilles III en zijn gevolg ook dit jaar weer koers richting de zogenoemde Erremenblok.

Er wordt gezongen, gedanst en druk gekletst als Prins Nilles III en zijn gevolg maandagochtend de binnenplaats van de Erremenblok betreden. Onder toeziend oog van heel wat vroege vogels spreekt allereerst Stadlanders Ton Ringersma de aanwezigen toe.

Voor de laatste keer, want zijn einde bij de woningcorporatie komt in zicht. “Hier mogen staan op de maandagochtend met Vastenavend is een eer”, vertrouwt hij de aanwezigen toe. “Altijd al een eer geweest. Dat ik dit nu voor het laatst zo meemaak, voelt dan ook bijzonder. Toen de regen vanmorgen met bakken uit de hemel viel, was ik heel even bang dat er geen mens zou komen. Maar kijk eens, net als elk jaar staan we hier weer met z’n allen!”

Volgens Ton is deze maandagochtend een heuse voorjaarsklassieker. “Iedereen is hier welkom: jong, oud, ziek, gezond, met of zonder beperking… Dat is ook het mooie aan de Vastenavend: het ontmoeten. Elkaar ontmoeten. Samenzijn.”

Ook Prins Nilles III is blij met tradities als dit bezoek aan de Erremenblok. “Deze traditie gaat heel ver terug de tijd in en dat is bijzonder. Dit gaan we in ere houden. Laten we dan nu lekker gaan dansen en zingen samen!” Het bezoek van de Stichting Vastenavend aan de Erremenblok wordt binnen vervolgd, waar de Prins en zijn Nar uitgebreid de tijd nemen voor iedereen die hun aandacht wil.

En om dan toch in tradities te eindigen, wordt het bezoek afgesloten met de Zevensprong onder leiding van Prins Nilles III en zijn gevolg, waar alle aanwezigen, jong en oud, enthousiast aan meedoen.

Lees voor