Piuspark bijna klaar voor tweede Burendag

22 juni 2019

Vorig jaar werd in het vernieuwde Piuspark voor de eerste keer een gezellige Burendag georganiseerd. Dat gaat dit jaar weer gebeuren. Inge Laros is zelfs al hard bezig met de voorbereiding voor 29 juni. ‘Iedereen met een hart voor onze buurt is welkom om met het feest te helpen.’ 

Een dag nadat Inge heeft overlegd met andere enthousiaste buurtbewoners (‘Dora, Martien, Henk, Bieneke, toch al een flinke club’) legt ze uit wat het plan is. ‘We willen het nog leuker maken dan vorig jaar. Toen hadden we gezonde hapjes van Akmarkt en Franken Fruit, muziek, en konden de kinderen fijn aan de gang op het springkussen.’ Ze loopt over van de ideeën voor een vervolg. ‘Dit jaar willen we nog meer aandacht geven aan de natuur in de omgeving. Daarbij richten we ons vooral tot de kinderen uit de buurt.’   

Ontwerpen en tuinieren

In samenwerking met basisscholen Auris Montaal, El Feth, Van Grunsven Groep en Stadlander wordt er een stoeptegelwedstrijdgeorganiseerd. Wie van de leerlingen kan de mooiste ontwerpen en ziet straks zijn of haar design terug op de binnenplaats van het nieuwe Zilverschoonplein? Tijdens de burendag wordt hier ook nog verder bij stilgestaan en worden er nog meer creatieve activiteiten aangeboden.

Voordat het zover is, moest er nog wat getuinierd worden. ‘Snoeien is al gebeurd, en er is inmiddels ook nieuw gras ingezaaid en kleurrijke bloemen bij de wadi’s geplaatst. Zo fleuren we de boel lekker op voor het warme seizoen’, vertelt Inge. ‘En natuurlijk hopen we daarmee ook de hele wijk te laten zien dat we duurzaamheid in onze buurt belangrijk vinden.’ 

We vinden duurzaamheid in onze buurt belangrijk

Inge Laros, één van de kartrekkers van de tweede BurendagHet organisatieteam heeft de wethouder, meneer Harijgens, uitgenodigd om te praten over groen en zwerfafval. Van dat laatste heeft de omgeving, door de route naar het station, namelijk best wat last. Inge: ‘We gaan tijdens de Burendag natuurlijk eerst zelf aan de slag met het bewust scheiden van afval. We hopen dat de wethouder dan kan zien dat we eigenlijk meer prullenbakken nodig hebben.’

Wil jij graag helpen met de voorbereidingen of op de dag zelf de handen uit de mouwen steken? Je bent meer dan welkom! Stuur een e-mail naar burendagpiuspark@gmail.com voor meer informatie.

Het organisatieteam loopt over van ideeën voor de tweede Burendag.
Lees voor