Vijverberg-Zuid in de hekken? Dit gebeurt er allemaal

12 juli 2019

De hekken zijn geplaatst, de planken zijn voor de ramen en deuren gezet en alle huurders zijn vertrokken. Op 30 juni liep het sociaal plan af voor de eerste fase van de Vijverberg-Zuid in Gageldonk-West. Hetzelfde geldt voor drie woningen aan de Teunisbloemstraat, die nu dus ook rijp zijn voor de sloop.

Of althans, bijna rijp. Want Stadlander is nu volop bezig om alle asbest in alle 55 woningen in kaart te brengen. De woningen stammen nog uit een tijd dat er veel asbest werd gebruikt en dus vinden we ook op veel plaatsen asbest terug. De inventarisatie wordt volgende week afgerond. Daarna kan de asbestsanering beginnen. Dit zal enkele weken duren. Ook in de bouwvak wordt gewoon doorgewerkt.

Toezicht

Daarnaast houden we de komende periode een extra oogje in het zeil. Zo willen we voorkomen dat de lege gebouwen ongewenste personen aantrekken. Ook ’s nachts en in het weekend zal er daarom toezicht zijn.

Nieuwe grondstoffen

Ondertussen lopen ook de voorbereidingen voor de echte sloop. Daarbij worden zoveel mogelijk herbruikbare materialen in kaart gebracht en straks als nieuwe grondstoffen ‘gedolven’. Je kunt daarbij denken aan houten balken als basis voor nieuwe kozijnen en steenpuin als onderlaag voor nieuwe bestrating, maar ook aan nog bruikbare deuren, wastafels en kranen. Al deze materialen worden terug in de kringloop gebracht, wat met een mooi woord circulair slopen heet.

Tweede fase

Inmiddels is op 1 juli 2019 ook het sociaal plan voor de tweede fase van de Vijverberg-Zuid ingegaan. In deze fase gaat het om totaal 73 woningen aan de Meidoornlaan, Teunisbloemstraat en Anemoonstraat. Stadlander zal ook hier haar huurders met een vaste huurovereenkomst begeleiden naar een passende, nieuwe woning. Het sociaal plan voor de tweede fase loopt tot 31 december 2020.

Lees voor