Stadlander wint de Groene Pluim

16 september 2019

Met gepaste trots mogen wij meedelen dat we vrijdagmiddag 13 september in het Suikerlab in Bergen op Zoom de Groene Pluim in ontvangst mochten nemen. Deze prijs wordt elk jaar door ondernemingsorganisatie VNO-NCW uitgereikt aan een bedrijf dat zichtbaar werk maakt van zogenoemde ‘global goals’.

Deze zogenoemde ‘global goals’ staan bij onze woningcorporatie al jarenlang hoog in het vaandel. Onze bestuurder Marc van der Steen licht dat graag toe: “Eén van onze grotere projecten van de afgelopen jaren zijn de nul-op-de-meter-woningen. Daarin zijn we natuurlijk niet uniek in Nederland. Maar de grootsheid waarmee Stadlander dit aanpakt, laat zien dat we toch wel voor lopen op andere woningcorporaties.”

Kroon op ons werk

Wijken waarin deze Nul-op-de-Meter-woningen de afgelopen jaren volop gebouwd zijn, zijn Gageldonk-West en Fort-Zeekant in Bergen op Zoom en Vogelenzang in Halsteren. Marc: “Hoewel we eigenlijk al jaren bezig zijn met verduurzamen, voelt deze Groene Pluim voor ons nu als een kroon op ons werk. Als organisatie voelen we ons dankbaar dit stukje erkenning te mogen ontvangen, maar we voelen vooral ook aanmoediging om door te gaan waarmee we bezig zijn. Want hoewel we op de goede weg zijn, zijn we er nog lang niet.”

Bestuurder Marc van der Steen en Marco Bakx (programmadirecteur Duurzaamheid) worden toegesproken door Ed Nijpels.

De uitreiking van de Groene Pluim vond plaats in het Suikerlab in Bergen op Zoom, een plek waar duurzaamheid geen geheimen meer kent. Bestuurder en voormalig politicus Ed Nijpels was deze middag aanwezig om de prijs uit te reiken, maar ook om colleges te geven in samenwerking met studenten van de HAS Hogeschool.

Vijf studenten mochten hun duurzame idee pitchen voor publiek, waarna Nijpels met ze in discussie ging over hun plannen en onderzoeken. Als woningcorporatie zijn we er trots op deel te mogen uitmaken van het gezelschap en deze dag, waarin het oog op de toekomst en een betere wereld centraal stond. Op naar nog meer groene woningen!

Op naar nog meer groene woningen!

Watt Straks van ZuidWestTV in gesprek met onze bestuurder Marc van der Steen over de duurzame ambities van Stadlander.
Lees voor