Verwarming weer aan? Goed ventileren dus!

12 oktober 2019

Ventilatie

Ventileren hoort bij goed en zuinig verwarmen, hoe gek dat misschien ook klinkt.

Het wordt kouder, dus we zetten de verwarming weer aan… Maar bij goed en zuinig stoken, hoort ook: je woning goed ventileren!

Juist als je woning goed is geïsoleerd en kieren en spleten in huis zijn dichtgemaakt. Daardoor wordt energie bespaard en dat is natuurlijk een goede zaak.

Maar ventileren blijft altijd erg belangrijk! Door niet of slecht te ventileren wordt je woning vochtig, vooral omdat het ‘leefvocht’ de woning niet uit kan. En hoe gek het ook klinkt: elke dag een raam of deur even open zetten, is echt veel voordeliger!

Dat komt, omdat het minder energie kost om elke dag wat frisse, droge lucht op te warmen, dan om een heel nat huis warm te stoken.

Bovendien: in een vochtig huis kan schimmel ontstaan. En dat is erg slecht voor de gezondheid. Zorg dus voor een behaaglijk huis, met frisse en gezonde lucht, door goed te ventileren.

Vochtproblemen in huis door een technische oorzaak? Bijvoorbeeld: een vochtige buitenmuur, of vochtplekken op een muur die grenst aan de badkamer? Of is er een lekkage? Meld dit dan snel bij ons! Dat kan
– via MijnStadlander
– via e-mail: info@stadlander.nl
– of telefonisch of via WhatsApp op dit telefoonnummer:
088 – 562 6000.

Tips? Lees ze hier en hier.

klik op de afbeelding om onze folder over ventileren te openen
Lees voor