Verwarming weer aan? Goed ventileren dus!

Ventilatie

Ventileren hoort bij goed en zuinig verwarmen, hoe gek dat misschien ook klinkt.

Het wordt kouder, dus we zetten de verwarming weer aan… Maar bij goed en zuinig stoken, hoort ook: je woning goed ventileren!

Juist als je woning goed is geïsoleerd en kieren en spleten in huis zijn dichtgemaakt. Daardoor wordt energie bespaard. Dat is natuurlijk een goede zaak. Maar ventileren blijft altijd erg belangrijk! Door niet of slecht te ventileren wordt je woning vochtig, vooral omdat het ‘leefvocht’ de woning niet uit kan. En hoe gek het ook klinkt: elke dag een raam of deur even open zetten, is echt veel voordeliger! Dat komt, omdat het minder energie kost om elke dag wat frisse, droge lucht op te warmen, dan om een heel nat huis warm te stoken.

Tips? Lees ze hier: https://stadlander.nl/wp-content/uploads/2018/12/Het_belang_van_ventileren-1.pdf

Lees voor