Gesloten deuren voor Cafe Atelier

5 januari 2021

De coronacrisis heeft ons allemaal in de greep. Helaas zorgt het noodgedwongen sluiten van de horeca ook bij Cafe Atelier voor dichte deuren. Annemarieke van Peppen, die de kar van de ontmoetingsplek trekt, vindt het vooral jammer dat de spontaniteit van het samenzijn ineens ver te zoeken is.

Annemarieke: “De ontmoeting is eruit. Dat vind ik jammer voor de mensen die hier zo graag kwamen. Er komen hier normaal gesproken ook regelmatig mensen in hun eentje naartoe. Om samen te komen met anderen. Voor hen vind ik het jammer, omdat ze nu wellicht erg alleen zijn.”

Ook de vrijwilligers die hun steentje bijdragen aan Cafe Atelier zitten nu thuis. Voor hen vindt Annemarieke deze noodgedwongen sluiting erg jammer.

Annemarieke: “Anderzijds ben ik blij dat het voor hen een vrijwillige functie is. Ze verliezen nu niet hun baan en dus hun inkomen. En ik besef ook heel goed dat het voor ons geen commerciële plek is, zoals het dat wel is voor alle andere horeca in de stad.”

Dat Café Atelier dicht is, is zeker jammer. “Maar eigenlijk vind ik de hele situatie erger voor de horeca-ondernemers die er hun boterham mee verdienen. Verder vind ik het voor iedereen gewoon ontzettend vervelend dat de situatie zo uitzichtloos is. Je hoopt zo dat alles snel weer normaal is. Als je maar wist
wanneer dat is, dan werk je ergens naartoe. Nu is het afwachten en volhouden. Dat is niet altijd even gemakkelijk.”

Lees voor