Gebiedsconsulent Mohammed: ‘Bewoners praten graag mee over de toekomst van hun wijk’

10 maart 2021

Sinds december is Mohammed Zaroual het aanspreekpunt voor bewoners van Smerdiek-West. Hij vervangt bij Stadlander tijdelijk Anissa Azoul als gebiedsconsulent. Mohammed richt zich op het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk en op zaken waar de huurders mee zitten. Hij deed ervaring op in de Haagse Schilderswijk en in het Rotterdamse Spangen.

“Als het woongenot in het geding komt of er is overlast, dan kan ik daar eventueel in bemiddelen”, vertelt Mohammed. Als het aan de woning zelf ligt, kan hij de bewoners de weg wijzen naar degene bij Stadlander die daar wat aan kan doen.

Ambassadeurs

Mohammed speelt een belangrijke rol in het bevorderen van een aantrekkelijke buurt. “Dat wil ik graag met bewoners oppakken. Door de coronamaatregelen is het noodgedwongen nu alleen digitaal mogelijk. We hebben met de ambassadeurs van de wijk een fijne bijeenkomst gehad, maar wel op afstand. Ze zijn betrokken en willen graag meepraten over de toekomst van de wijk.”

Wandeling

Binnen de maatregelen is er volgens Mohammed nog wel het een en ander mogelijk. Regelmatig komt hij in de wijk. Ongeveer één keer in de twee weken bezoekt hij de buurt.

We kijken hoe we Smerdiek een nog fijnere plaats kunnen maken om te wonen

Bewoners kunnen hem uitnodigen voor een gesprek. Maar hij is ook bereid om een wandeling met een bewoner door de wijk te maken om te zien en te horen wat er speelt. Ook hier geldt voorlopig dat dit maar met één persoon tegelijk kan, zegt hij.

Een buurtfeest of een bewonersavond organiseren kan nu niet. Dat betekent niet dat er niks gebeurt. “Met andere partners, zoals de gemeente, kijken we hoe we Smerdiek een nog fijnere plaats kunnen maken om te wonen en welke voorzieningen daar voor nodig zijn.”

Lees voor