Maarten: ‘Mooi dat Stadlander ook aan het welzijn van dieren denkt’

7 mei 2021

Een goed thuis is voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen in ons land steeds lastiger te vinden. Dat komt doordat de huizen in Nederland steeds beter geïsoleerd worden. Tegelijkertijd zijn vleermuizen onmisbaar: ze helpen ons in de strijd tegen insecten. Zo eet een vleermuis tot wel 600 muggen per uur! Voor Stadlander reden om nestkastjes te plaatsen in haar wijken en kernen.

Een van de mensen die hier dankbaar gebruik van heeft gemaakt, is Maarten van ‘t Hof uit Bergen op Zoom. Hij vertelt graag waarom hij er zo blij mee is.

“Op een avond kwam ik een aardige dame tegen, die vleermuizen aan het vangen was. Ergens weet je wel dat ze er zijn, maar je ziet ze nauwelijks. Eenmaal met haar in gesprek besefte ik weer hoe belangrijk het is om respect te hebben voor het dierlijk leven.”

Welzijn van vleermuizen

Toen Maarten hoorde dat Stadlander nestkastjes voor vleermuizen aanbood, heeft hij geen moment getwijfeld. “Ik huur zelf geen woning van Stadlander, maar het was voor iedere bewoner in de omgeving van hun kantoor. Omdat ik het zo’n mooi aanbod vond, heb ik aangeboden het nestkastje te willen betalen. Dat hoefde niet. Het feit dat Stadlander het welzijn van deze dieren voorop stelt, boven het gegeven waar het komt te hangen, vind ik mooi.”

Educatie

Maarten licht toe dat het imago van de vleermuis sinds corona te wensen overlaat. “Dat vind ik jammer. Mensen weten vaak zo weinig af van deze dieren, die hartstikke waardevol zijn. Ik zou het te gek vinden als er meer educatie rondom dit onderwerp komt op scholen. Bijvoorbeeld met een speurtocht langs verschillende nestkasten of andere plekken waar de dieren zitten. Ik heb zelf kleinkinderen en zij vinden het nestkastje van Stadlander maar wat interessant!”

Lees voor