Maak kennis met bouwgroep Schrijver

17 juni 2021

SL_Vogelenzang-2931__Custom_

Wat een mooi moment was het in augustus 2018. Het startschot werd gegeven voor de grootschalige aanpak van de Vogelenzang. Met een knipoog naar de straatnamen die met vogels te maken hebben sloegen de wethouder, de bestuurder van Stadlander en Bouwbedrijf Schrijver als symbolische handeling een groot chocolade ei kapot.

De beeldspraak over vogeltjes was in de toespraken niet van de lucht. Opnieuw is een ei uitgebroed in dit gebied. Dat is de nieuwbouw van het gebouw De Leeuwerik.

Een bekend gezicht

Als bouwbedrijf zijn we trots dat we aan deze ontwikkeling mee mogen werken. Bouwbedrijf Schrijver is in 2018 bij de ontwikkeling betrokken geraakt door een aanbesteding voor de verschillende bouwprojecten in dit gebied: nieuwbouw van De Nachtegaal en aan ’t Lindeke en de vernieuwing van De Merel en De Kievit.

De Merel in plan Vogelenzang, Halsteren

Het bedrijf, met ongeveer vijftig man personeel, gevestigd in ’s-Gravenpolder in Zeeland voert middelgrote bouwprojecten uit in Zeeland en West-Brabant. Verder doet nevenvestiging Krijger-Huysmeesters uit Poortvliet als onderhoudsregisseur het dagelijks onderhoud voor Stadlander in de gemeenten Tholen, Steenbergen en Woensdrecht.

De best haalbare optie

Het afgelopen jaar hebben we met onze partners onderzoek gedaan naar de best haalbare optie voor de toekomst van De Leeuwerik. Eerst hebben we gekeken naar renovatie van het bestaande gebouw. Dat zou worden uitgebreid met nieuwe appartementen.

Uiteindelijk bleek dat de indeling van de oude Leeuwerik het niet mogelijk te maken om er de gewenste vorm van appartementen in te krijgen. Architect RoosRos heeft voor ons een eigentijds ontwerp gemaakt. Samen met Stadlander zijn we tot het ontwerp gekomen dat nu op tafel ligt.

Een plek van ontmoeting

Nu al is het gebied Vogelenzang aanzienlijk opgeknapt. Merkbaar is dat het bruisende winkelhart nog meer tot leven komt. Met de gezellige Huiskamer van Halsteren en de vriendelijke inrichting van het plein is het een plek van ontmoeting geworden.

Voor onze vakmannen is Vogelenzang een leuke plaats om een tijdje te mogen werken

Het sluitstuk van deze hele ontwikkeling mag nu gebouwd worden. Uiteraard gaat bouwen niet zonder wat overlast. Wij zullen ook dit keer proberen dat zoveel mogelijk te beperken. Aan de andere kant is er tijdens de bouw weer wat te beleven. Bewoners van De Merel, De Kievit en De Nachtegaal kunnen ons straks goed volgen, net als bezoekers aan het plein.

En voor onze vakmannen is het een leuke plaats om een tijdje hun werk te mogen doen. Wij wensen u veel woonplezier in dit warme nest in Halsteren.

Lees voor