Komst Bergse Buren nu officieel

15 oktober 2021

Weer een nieuwe mijlpaal voor Bergse Buren! Stadlander en ERA Contour hebben officieel de handtekeningen gezet onder de koop- en realisatieovereenkomsten. Oftewel, de nieuwbouw van 114 woningen gaat er nu echt komen.

Leuk detail: precies een jaar geleden hadden we ook al een ondertekenmoment. Toen spraken Stadlander en ERA Contour uit dat ze samen verder wilden om het ontwerpplan Bergse Buren uit te werken. Inmiddels zijn alle plannen definitief. En dat betekent dat de nieuwbouw er ook echt gaat komen.

Groene wijk voor iedereen

“Bergse Buren wordt een buurt voor meerdere mensen: koop en huur, oud en jong. Echt een wijk voor iedereen”, zegt projectontwikkelaar Robert Huisman van ERA Contour. In totaal komen er 114 woningen, waarvan 86 huurwoningen en 28 koopwoningen. Er zijn eengezinswoningen, levensloopbestendige woningen en twee-onder-één-kapwoningen.

Kimberley Willems, vastgoedontwikkelaar bij Stadlander: “Het wordt een hele groene wijk, met een groene zone in de Schimmelpennincklaan. Daar komt een wadi voor de opvang van regenwater. Maar groen zorgt ook voor extra koelte in de zomer en nodigt uit om elkaar te ontmoeten.”

Planning

De komende maanden zijn we nog druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de nieuwbouw. Daarnaast is de gemeente al volop bezig met het gebied bouwrijp te maken. Begin 2022 kunnen we starten met de nieuwbouw. Vanaf oktober 2022 tot aan het voorjaar van 2023 leveren we de woningen in fasen op.

Interesse?

Wil je ook graag huren in Bergse Buren? Vanaf het voorjaar van 2022 gaat ook de verhuur van start. Zorg dat je alvast ingeschreven staat bij Zuidwestwonen.nl. Meer informatie is te vinden op www.bergseburen.nl

Lees voor