Stadlander en Auris Montaal slaan handen ineen voor leefbaarheidsproject: ‘Het is fantastisch dat kinderen dit voor de bewoners willen doen’

16 december 2021

Aan een grote tafel gevuld met takjes, hulst, oase, kerstballen en allerlei versieringen, zijn de kinderen van groep 4 enthousiast bezig om het allermooiste kerststukje te maken. Dankzij het leefbaarheidsinitiatief van Stadlander en Auris Montaal beleven de kinderen een creatieve schooldag vol verrassingen. Maar dat alles is wel met een reden: met de kerststukjes maken zij een dankbaar gebaar voor de buurtbewoners rondom de school. 

Initiatiefnemers meneer John en juf Arina kijken trots toe hoe de kinderen zich vermaken. “Het idee is ontstaan met dank aan de bewoners”, licht John toe. “Zij zijn zo betrokken bij onze school. We willen een moestuintje aanleggen, maar dat vraagt ook om onderhoud. Tijdens de vakantieperiode willen de buurtbewoners een oogje in het zeil houden, daar zijn wij ze heel dankbaar voor. We willen graag iets voor ze terug doen.”

Wij wensen u warme feestdagen

Juf Arina heeft een achtergrond als bloemist en spreekt de leerlingen vol passie toe. Waar stop je de takjes in? Wat is een tang én waar gebruik je deze voor? Wat is het verschil tussen een grote tak en takjes? Juf Angela is blij om te zien dat de kinderen zichtbaar genieten van het leefbaarheidsproject: “Ze werken aan hun woordenschat, zijn creatief bezig, maar bovenal leren ze ook om iets dankbaars voor een ander te doen.” Leerling Loek is net klaar met zijn kerststukje die hij even later aan een bewoner gaat overhandigen. “Ik vind het leuk dat de bewoners er heel blij van worden. Dat geeft mij een goed gevoel.”


Als alle kerststukjes klaar zijn, mogen de kinderen hun jassen aandoen, krijgen ze een kerstmuts op en lopen ze gezamenlijk met de juffen en meester in de richting van de flat, tegenover het schoolgebouw. Eén voor één gaan ze de huizen langs en mag telkens één leerling een kerststukje overhandigen. “Fijne feestdagen”, roepen de kinderen in koor.

Verbinding

Vol trots neemt buurtbewoner Cines Kuijpers zijn kerststukje in ontvangst. “Dank je wel, dat is lief!” Hij is blij dat de kinderen er zoveel plezier aan beleven.” Daarnaast spreekt meer Kuijpers vol lof over de flat waar hij 16 jaar woonachtig is en die onlangs gerenoveerd is door Stadlander. “Het flatgebouw is mooi, maar ook het uitzicht op de school. Vanuit hier kan ik een oogje in het zeil houden als er iets na schooltijd gebeurt.” De verbinding tussen de kinderen en ouderen lijkt meer dan geslaagd. Als dank voor dit warme gebaar heeft Stadlander de vele kerstspullen verzorgd, evenals de kerstmutsen en na afloop een warme chocolademelk met slagroom. Namens bouwpartner Lithos bouw & ontwikkeling die actief is in de wijk kregen de kinderen na afloop een chocoladebeertje cadeau.

Lees voor