Stephan en Jasmijn zijn dolblij met hun nieuwbouwwoning: ‘We kunnen nu op de fiets naar ons werk’

13 januari 2022

Thuis op de bank in hun nieuwbouwwoning aan de Anthony Duyckstraat vertellen Jasmijn Dubois (23) en Stephan van den Herik (25) enthousiast over de mazzel die ze hadden. Ze zochten een plekje voor zichzelf. Voorkeur voor een wijk hadden ze niet echt. ‘Ik reageerde op alles’, zegt Jasmijn.

‘We zijn goed verwend. Dit is gewoon een paleis. Nul-op-de-meter. Alles werkt perfect. We konden het eerst niet geloven toen we een mailtje kregen dat dit huis voor ons is. Het is via loting gegaan, want er waren wel 450 belangstellenden.’

Tot voor kort woonde het stel in een appartement aan de Noordsingel, vlakbij de Grote Markt en met zicht op de Peperbus. Van een commerciële verhuurder en dus flink aan de prijs voor weinig vierkante meters. ‘Als we belden over schimmel in de woning kregen we als antwoord dat we dat zelf mochten oplossen.’

Daarom zochten ze verder naar een goed huis, en dat hebben ze nu gevonden. Hier kunnen ze de komende vijf á tien jaar samen hun leven opbouwen en sparen voor een eigen huis.

Voor Stephan voelt Fort-Zeekant vertrouwd, al is hij opgegroeid in Huijbergen. ‘Ik heb hier vrienden in de wijk wonen.’ Vroeger, weet hij, had Fort-Zeekant niet zo’n goede naam. ‘Maar dat heeft ons niet weerhouden, we zijn blij met deze woning in deze rustige straat. Parkeren is geen probleem. Aan de Noordsingel  hadden we een vergunning nodig.’

Minstens zo blij is het jonge stel met het feit dat ze met de fiets naar hun werk kunnen. Jasmijn naar haar baan bij een kledingzaak in de stad. Dat werk doet ze naast haar studie rechten aan de Tilburg University. Stephan werkt bij de gemeente Bergen op Zoom en is vanuit zijn woning in een paar minuten op Plein 13. ‘Op de Noordsingel duurde dat net zo lang want we moesten met een trage lift naar de kelder voor de fietsen.’

Lees voor