Voorrang voor woningzoekenden binnen de gemeente Tholen

12 januari 2022

Goed nieuws voor inwoners van het eiland Tholen!

Stadlander wil graag dat inwoners prettig samen kunnen wonen. Vanaf begin dit jaar kunnen inwoners van de gemeente Tholen daarom voorrang krijgen als ze willen verhuizen binnen de gemeente. Wij willen met deze voorrangsregel onderzoeken of het zorgt voor verbetering van de leefbaarheid en sociale samenhang op het eiland Tholen.

Voor alle plaatsen op het eiland Tholen was al voorrang mogelijk via ‘kleine-kernen-binding’: woningzoekenden die verhuizen binnen de eigen ‘kern’ (dorp of stad) krijgen voorrang op woningzoekenden van buiten die kern. Nu komt daar dus ook de ‘gemeentelijke binding’ bij. We hopen onder andere ook, dat hierdoor minder jongeren zullen vertrekken van het eiland, omdat ze makkelijker een woning vinden.

Meer weten? Kijk op https://www.zuidwestwonen.nl/voorrangsregelingen

Let op: voorrang via ‘gemeentelijke binding’ is alleen mogelijk bij Stadlander en voor bepaalde woningen op het eiland Tholen. In de woningadvertentie staat dan duidelijk vermeld: “Voorrang voor woningzoekenden uit de gemeente”.


Meer informatie over voorrang bij het vinden van een huurwoning

Gemeentelijke binding geldt voor alle kernen in de gemeente Tholen:

Oud-Vossemeer
Poortvliet
Scherpenisse
Stavenisse
Sint-Annaland
Sint Maartensdijk
Sint Philipsland
Tholen
Lees voor