Terugblik brand in woongebouw Groeshof in Bergen op Zoom

21 juli 2022

Eergisteren (dinsdag 19 juli) kregen we rond 14.15 uur het nieuws dat er brand was bij een van de woningen in het woongebouw Groeshof. De hulpdiensten waren al opgeroepen en onze collega’s zijn meteen ter plaatse gekomen. Mede door de harde knallen was het best schrikken voor de bewoners en omwonenden. Gelukkig waren de bewoners van de woning op het moment van de brand en explosies niet thuis.

Met dank aan de hulpdiensten, WijZijn Traverse Groep en de gemeente Bergen op Zoom zijn de bewoners van alle woningen van de Groeshof goed opgevangen in de nabijgelegen sporthal Gageldonk. Het was hartverwarmend om te zien dat omwonenden met drankjes en ijsjes aankwamen voor deze bewoners. De gemeente Bergen op Zoom heeft meteen opvang geregeld en daar kon men bijkomen van de eerste schrik. Collega’s van Stadlander waren zowel op de opvanglocaties als bij het woongebouw om ondersteuning te geven. Aan het begin van de avond konden de eerste bewoners, met uitzondering van de woning waar de brand plaatsvond, weer terug naar huis. Voor de bewoners van de getroffen woning heeft Stichting Salvage onderdak geregeld.

Graag willen we alle medewerkers van de brandweer Bergen op Zoom en de politie bedanken. Ook de gemeente Bergen op Zoom zijn we erg dankbaar voor hun snelle inzet en betrokkenheid. Het is mooi om te zien dat we met de kracht van ons netwerk en de betrokkenheid van onze medewerkers een situatie als deze tot een goed einde weten te brengen. Het doet ons goed dat dit ook door de bewoners gezien én gewaardeerd wordt!  

William Dircken, gebiedsmanager bij Stadlander

Lees voor