Veilig en vertrouwd wonen in Vroonhof in Sint-Annaland

22 juli 2022

Sinds oktober 2020 is Stadlander eigenaar van Vroonhof, het woongebouw met 30 riante zorgwoningen in Sint-Annaland. Onlangs werd Vroonhof genomineerd voor de Zeeuwse Zorgparel. Hoe leuk is het om er te wonen? We vragen het de bewonerscommissie. “Het geeft een veilig en vertrouwd gevoel, voor nu en in de toekomst.”

Vroonhof

De bijeenkomst is in volle gang. Voorzitter Karin Scherpenisse licht de activiteiten in Vroonhof voor het komende halfjaar toe. Bingo, een zomermiddag met ijsjes, een gezamenlijke maaltijd in het plaatselijke restaurant Havenzicht en een bezoek aan een groot tuincentrum in de regio staan op het programma. Een klassieker in de lijst met activiteiten is ook de jaarlijkse keutjesavond op het eind van november, met ouderwetse vleesgerechten uit een tijd dat er nog zelf geslacht werd. En dan staat alweer de kerstviering voor de deur. ”We proberen elke maand iets leuks te organiseren.”

Verbondenheid

Wat het wonen in Vroonhof ook zo aantrekkelijk maakt, is de verbondenheid met De Schutse. De zelfstandig wonende ouderen in Vroonhof kunnen gebruikmaken van alle diensten van de zorginstelling. ”We hoeven alleen maar de gang door.” De mogelijkheid van zorgverlening is een geruststellende gedachte, vertelt secretaris Corné de Witte. ”Voor als het nodig is.” De maaltijdvoorziening vanuit De Schutse is nog zo’n groot gemak. “En we kunnen aansluiten bij alle activiteiten.”

Bekend

De Witte is blij met Stadlander als nieuwe verhuurder. ”Je merkt dat ze bekend zijn in de regio. Het is gemakkelijker communiceren. Bij een klacht heb je direct de juiste persoon aan de lijn.” Het wooncomfort in Vroonhof zit ook in de kleine dingen, legt De Witte uit. ”Neem nou die tag, die de sleutel van vroeger heeft vervangen. Zeker als je wat minder mobiel bent, is zo’n tag handig. Vroeger zat je met de sleutel nog wel eens een halve minuut te prullen om de deur open te krijgen. Het lijkt niks, maar in de regen maakt het een groot verschil.” Penningmeester Fien Kosten bewaakt de kosten van de bewonerscommissie. Hennie Moerland luistert als nieuwe bewoner vooral toe en Jaap Hout voelt waardering vanuit Stadlander, ook al door kleine attenties met feestdagen. ”De overdracht is vlot verlopen.”

Lees voor