Kortere lijntjes bij Stadlander beter voor huurders

5 augustus 2022

Als huurder beter en sneller geholpen worden. Dat is het idee achter de nieuwe manier van werken waar Stadlander in april mee is begonnen. Nieuwe, kleinere gebiedsteams met alles ‘onder één dak’, die dichter bij al die duizenden huuurders van Stadlander staan. Want de lijntjes zijn korter. “We werken efficiënter en dat is winst voor onze huurders.”

Sandy en Edwin
Sandy Leendertse en Edwin Ouwens

Waarom? Dat leggen Sandy Leendertse en Edwin Ouwens uit. Zij zijn twee van de in totaal vier coördinatoren. Samen met Yvonne Ringoir en Thomas de Clerck sturen ze 8 teams aan. Er zijn vier teams voor Bergen op Zoom en vier voor voor Halsteren/Lepelstraat, Woensdrecht, Tholen en Steenbergen. Met daarin alle specialisten die Stadlander in huis heeft om de huurders te helpen waar dat nodig is.

Leefbaarheid

Zoals de gebiedsbeheerders, het eerste aanspreekpunt in de buurten en wijken. Zij gaan voor schoon, heel en veilig. En werken nauw samen met de woonconsulent. Die zet zich in voor de leefbaarheid, komt in beeld als er overlast is, overlegt met bewonerscommissies. “Zij staan heel dicht bij onze klanten.” Een andere rol is er voor klantbegeleiders. Zij bieden hulp aan mensen die soms net even een duwtje in de rug nodig hebben. De klantbegeleider legt, wanneer dat nodig is, contact met zorgverleners.

Kortere lijntjes

En uiteraard zitten er in de teams ook medewerkers die zich met de verhuur, incasso en met het onderhoud bezighouden. Tot slot is er ook nog de gebiedsconsulent, die vooral vooruitkijkt naar ontwikkelingen die er de komende jaren aan komen. “Doordat al die medewerkers nu samen in één team zitten hebben we veel kortere lijntjes. Onderling, maar ook naar onze huurders. We horen van elkaar beter waar we mee bezig zijn. Onze medewerkers zijn enthousiast over hoe we het nu doen, het geeft veel dynamiek”, verklaren Sandy en Edwin.

Vaker de wijk in

“Het idee om in kleinere teams te gaan samenwerken komt van onze eigen mensen. Waar we nu voor moeten waken is dat er acht eilandjes ontstaan. We willen dat het werk overal op dezelfde manier gebeurt, zoals we dat binnen Stadlander hebben afgesproken. Dat houden we scherp in de gaten.” Nog een voordeel: er is voor de medewerkers van de acht teams meer tijd om de wijk in te gaan. Om zelf te gaan kijken, als er een klacht of probleem is. “Zo hebben we een vollediger beeld.” En kan er gericht en snel actie komen.

Lees voor