Lian en Aat kijken uit naar Bergse Buren: ‘Nieuwe start in een nieuw huis’

11 oktober 2022

Ze rekenden nergens meer op. En toen was er ineens dat berichtje in juni. Een huurwoning aan de Van Hoornbeekstraat, in Bergse Buren, de nieuwe woonbuurt van Fort-Zeekant. Lian Vorstenbosch (63) en Aat van Dijk (67) zijn er heel blij mee. Voor haar is het terug naar huis. “Zo voelt het, we maken met zijn tweeën een nieuwe start in een nieuw huis.”

Ze groeide op in de wijk, ging er naar school. Hoopt er weer de gezelligheid en behulpzaamheid te vinden waar Fort-Zeekant om bekendstaat. Nu wonen ze nog in de Kastanjelaan, in Gageldonk-West. In een eigen woning die inmiddels is verkocht aan een jong gezin.

Tuin

“Vanwege mijn leeftijd wordt onderhoud steeds lastiger”, legt Aat uit. Om alles aan een ander over te laten ziet hij niet zitten. “Daarom gingen we op zoek naar een huurwoning.” Ze dachten nog even aan een appartement, gingen er ook naar kijken. Lian: “Maar Aat zei: ik wil een tuin.”

Op Facebook zag ze de plannen voor Bergse Buren voorbijkomen. Terug naar Fort-Zeekant sprak meteen aan. Ze besloot te reageren maar hoorde heel lang niks. Tot ze in juni ineens bericht kreeg dat ze in de Van Hoornbeekstraat mogen gaan wonen. In een vrije sectorhuurhuis op de hoek met de Paulus Buyslaan.

Blikvanger

Wie vanaf de Markiezaatsweg straks naar de nieuwe buurt rijdt ziet links meteen hun woning. “Het is een blikvanger.” Met drie verdiepingen steekt het uit boven de andere woningen. Maar wat de twee vooral interesseert: de nieuwe woning is energiezuinig en bovendien gasloos. Gezien de huidige prijzen zijn ze daar extra blij mee.

Lian en Aat verhuizen binnenkort naar de nieuwbouw van Bergse Buren in Fort-Zeekant. Voor Lian is het terug naar huis.

“Eventjes schrok ik wel toen we hoorden dat we dat huis hebben. Ik vroeg me af: val ik wel op mijn plek.” Want dat vindt ze belangrijk, je ergens thuis voelen. Inmiddels is die twijfel weg en is ze blij. Aat staat er makkelijker in. “Ik kom uit Zuid-Holland, maar voel me hier overal op mijn gemak, ik ga hier nooit meer vandaan.” Het stel moet nog even geduld hebben, de nieuwe woning is in het voorjaar van 2023 klaar. “We gaan al regelmatig kijken, maar nu ligt er alleen de vloerplaat nog maar.”

Lees voor