Een betaalbare woning van Stadlander

14 november 2022

“Het aanbod was erg goed”, zegt Emma Kegge, die samen met haar vriend Julian een woning kocht van Stadlander. “We hebben geen minuut getwijfeld, bij de bezichtiging waren we gelijk ‘verliefd’.”


Starter

Emma (21) en Julian (22) wonen nu nog bij hun ouders in Sint Philipsland. “We zijn al lange tijd samen en willen graag op onszelf gaan wonen. We hadden een aantal huizen bezichtigd, maar iedere keer was er veel belangstelling of hoge overbieding, waardoor je als starter geen kans maakt”, zegt Emma.

Je krijgt als starter echt de kans om een
huis te kopen in de gemeente waar je
woont.

“Bij het huis dat we van Stadlander hebben gekocht was dat totaal niet het geval. Je krijgt als starter echt de kans om een huis te kopen in de gemeente waar je woont. In vergelijking met andere huizen die te koop stonden, was het aanbod van Stadlander erg goed. Bovendien verliep het aankoopproces lekker snel. We kregen veel informatie en konden altijd bellen of mailen.”

Vele mogelijkheden

“We zijn ook enthousiast omdat het huis vele mogelijkheden heeft. Het is goed onderhouden en het heeft kunststof kozijnen en zonnepanelen. We zijn nu aan het verbouwen en hopen volgend jaar te verhuizen. We verwachten er lange tijd te kunnen wonen, want het is een huis met veel ruimte.”

Verkopen

“Er is veel vraag naar huurwoningen”, zegt Barry Mateeuwsen, makelaar van Stadlander. “Toch verkopen we woningen, vooral uit de jaren 50, 60 en 70 en in blokken of straten waar we nog maar één of twee huurwoningen hebben. Versnipperd bezit, noemen we dat.”

Waarom?

Mateeuwsen: “Stadlander verkoopt deze geselecteerde woningen als extra inkomsten. Ons geld zit namelijk ‘in de stenen’ en daar kun je niet bij. Terwijl we wel grote investeringen doen in de verduurzaming van onze woningen en in sloop en nieuwbouw. Ook kan de combinatie van huur en koop goed zijn voor de leefbaarheid van wijken. We verkopen ook echt alleen aan mensen die zich hier willen vestigen, niet aan investeerders. Met ons aanbod in het hele werkgebied helpt Stadlander onder andere starters aan een betaalbare koopwoning.”

Lees voor